Itt csak a képzelet szab határt?

2014-03-11

sponsored links

Ez õrület, az egyik nagy kedvencem, amit nagyon szeretek, sõt imádok, egyszerû, és nagyon finom? Az a jó, hogy a gyerkõcöket is be lehet vonni a készítésbe? és így persze a gyümölcsöket is jobban megeszik? :)   szépek, csinosak és finomak, mind befaltuk hétvégén, a drága kis édes falatkákat? :)



Csokoládéba mártott gyümölcsök

Hozzávalók:

Vegyes friss gyümölcs:

ananász, banán, eper, alma, kiwi, körte, mandarin, citrom, narancs, szõlõ, sárgadinnye, málna, áfonya ? bármilyen gyümölcs jó, amit szeretsz?

3 tábla jó minõségû étcsokoládé ? lehet fehércsokoládéval is készíteni, vagy felváltva?

10 dkg vaj

5 dkg nutella

? dl tejszín

díszítés: dekor cukorka





Elkészítés:

Készítsünk elõ egy sütõ lemezt, melyet bevonunk sütõpapírral.

Tisztítsuk meg a gyümölcsöket, szárítsuk meg jól, és vágjuk fel nagyobb szeletekre. Tegyük félre.

A banánt vágjuk vastagabb karikára és tegyük a fagyasztóba, kb. 30 percre. Ez azért szükséges, mert így jobban lehet vele dolgozni.

Ha kész a banán, vegyük ki a fagyasztóból, és kenjük meg az egyik oldalát nutella krémmel, tegyük rá egy másik banánt, ezt addig folytassuk, amíg el nem fogynak a banán karikák. Ezt követõen tegyük vissza a fagyasztóba.



Egy edénybe tegyünk vizet, és a tetejére egy tálat, kezdjük el felforralni a vízet, amikor már melegszik a víz, kezdjük beletördelni a csokoládét.

Lassan kezdjük el felolvasztani, amikor már majdnem félig olvadt, kevergessük, és tegyük bele a vajat, tovább kevergetve. Amikor már majdnem kész, felolvadt a csokoládé, óvatosan keverjük hozzá a tejszint.

Ha kész kapcsoljuk le a hõt, de a tálat hagyjuk rajta. Fogjuk egy fa pálcika nyársat, és tûzzük rá a gyümölcsöt, mártsuk bele félig, vagy akár egészen részt ? ki ahogy szeretné ? a csokoládéba és szórjuk meg dekor cukorkával, és tegyük az elõkészített sütõ lemezre.



A csokoládét miközben mártogatjuk a gyümölcsöket, idõközönként keverjük meg.

A legvégére hagyjuk a nutellával megkent banán karikákat, ezt teljesen mártsuk bele a csokoládéba, és tegyük szintén a sütõlemezre.

- a képen egy-két darabot félbevágtam, dermedés után, így látjátok is, ahogy megvan kenve nutellával a banán? -

Ha elkészültünk, tegyük a hûtõbe dermedésig.

*Tipp: Mindig szárítsuk meg a gyümölcsöket alaposan, így nem folyik le róla a csokoládé, hanem jobban, egyenletesen a gyümölcshöz tapad. A barnulását úgy lehet elkerülni, hogy mártsuk az alma, körte szeleteket egy kis citromos vízbe, és utána szárítsuk le alaposan.  Kipróbálható, aszalt gyümölccsel is: sárgabarack, mangó, ananász, kiwi stb..

Jó nasizást!

Klarissza



Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s