Itt a tavasz, dagad a... SPÁRGAAA!

2012-04-22

sponsored links

 Vagy ha nem is dagad, de legalábbis nõ, mint a bolond, egy nap alatt akár 20 centit is. Mi ez, ha nem a tavasz elõjele? Hát miben van még annyi életerõ, hogy 20 centit nõjön egyetlen nap alatt? (Tudom, bennem is megfordult az altesti poénkodás lehetõsége, de hát túl magas labda lenne). Bizony, van már spárga a piacon, ugyan még fél kiló 500 Ft, de lesz ez olcsóbb is májusban, és hát ne feledjük, hogy ezeket a vitaminrudakat egyesével húzzák ki a földbõl a dolgos kezek, így indokolt a "handmade" felár. És ha spárgát veszünk, akkor azt a kreativitást és sokoldalúságot is meg kell fizetnünk, amit ez a zöldség nyújthat. A spárga ugyanis a lehetõségek tárháza, ezért döntésképtelen szakácsoknak nem is ajánlom, mert hajnalban is forgolódni fognak az ágyban, éber pillanatuk elsõ és utolsó gondolata a spárga körül forog majd, mindaddig, amíg ki nem találják, hogy mit készítsenek belõle. Felfújtat? Spárgatortát? Párolt spárgát hollandi mártással? Csõben sült spárgát? Netán egy klasszikus krémlevest? Ó igen, legyen spárgakrémleves, ha már amúgy is ennyire konfliktuskerülõ vagyok. Sietnem kell, a spárga C-vitamin tartalma állítólag szedés után pár nap alatt hamar a felére csökken.

Hozzávalók: ...


Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2012/04/22/tavaszi_s...

sponsored links

Keres?s