Itt a tavasz...
sponsored links
Nem akarom elkiabálni, de idén úgy néz ki, hogy a tavasz kivételesen idõben érkezett. Ez nem csak abban érzõdik, hogy napközben már röpködnek a 10-15 Celsiusok, hanem abban is, hogy a piacon szépen, csendesen megjelentek az elsõ medvehagymák. Igaz ezek még nem szabadföldiek, de ez sem tántoríthatott el attól, hogy egy igazán jó kis levest készítsek belõle. De nem csak ez készült a medvehagymából, a következõ recept coming soon...
Medvehagymás zellerkrémleves
Hozzávalók:
1 nagy fej zeller apró kockára vágva
1 nagyobb szem burgonya nagy darabokra vágva
10 szál medvehagyma
1 liter alaplé
1 kis fej hagyma apróra vágva
kevés vaj
só,bors
0,5 dl tejszín
A vajat megolvasztjuk és megfuttatjuk rajta az apróra vágott hagymát. Beletesszük a zellert és a burgonyát, majd felöntjük az alaplével és ha szükséges még adunk hozzá vizet. Ízesítjük sóval és borssal. Puhára fõzzük a zöldségeket,majd beletesszük a medvehagymát és összeturmixoljuk. A végén beleöntjük a tejszínt. Apróra vágott medvehagymával és pirítóssal tálaljuk.