Itt a farsang! Készítsünk gyors, joghurtos fánkgolyót!
sponsored links
Ez egy olyan recept, amit amikor elõször kipróbáltam, azonnal bekevertem még egy adagot, mert ahogy sütöttem, úgy fogyott. Ráadásul olyan nagyon egyszerûen elkészíthetõ, hogy kezdõ fánkkészítõknek is ajánlom!
Hozzávalók (kb. 4 személyre):
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütõpor
- 1 kávéskanál kristálycukor (vagy csipetnyi stevia)
- 1 kis doboz natúr joghurt
- 2 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A lisztet alaposan keverjük el a sütõporral (meglocsolhatjuk citromlével, majd az olaj kivételével minden hozzávalót keverjünk össze. Bõ, forró olajba szaggassuk kiskanállal a tésztát, majd süssük szép aranyszínûre. A tészta sütés közben megdagad, golyó formájú lesz és magától megfordul :-) Még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral vagy darált dióval. Lekvárral tálaljuk!