Itt a farsang! Készítsünk gyors, joghurtos fánkgolyót!

2014-02-04

sponsored links

fánkok2.jpgEz egy olyan recept, amit amikor elõször kipróbáltam, azonnal bekevertem még egy adagot, mert ahogy sütöttem, úgy fogyott. Ráadásul olyan nagyon egyszerûen elkészíthetõ, hogy kezdõ fánkkészítõknek is ajánlom!

Hozzávalók (kb. 4 személyre):

  • 20 dkg liszt
  • 1 csomag sütõpor
  • 1 kávéskanál kristálycukor (vagy csipetnyi stevia)
  • 1 kis doboz natúr joghurt
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés:

A lisztet alaposan keverjük el a sütõporral (meglocsolhatjuk citromlével, majd az olaj kivételével minden hozzávalót keverjünk össze. Bõ, forró olajba szaggassuk kiskanállal a tésztát, majd süssük szép aranyszínûre. A tészta sütés közben megdagad, golyó formájú lesz és magától megfordul :-) Még forrón szórjuk meg vaníliás cukorral vagy darált dióval. Lekvárral tálaljuk!

További fánkreceptek itt és itt

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... izekblogja.blog.hu/2014/02/04/itt_a_f...

sponsored links

Keres?s