Itt a bodza szezon, jöjjön a szörp, tartósítva és anélkül
sponsored links
Tudom, hogy mindenki most készíti, van tuti receptje, de Én most kikísérleteztem az enyémet, mondhatnám tökéletes és ezt meg kell osztanom, mindenkivel!
5-6 kipróbált recept, nagyi tanácsai és összeállt a kép, az aranyközépút.
Ti mit gondoltok a tartósítószerekrõl? Én csináltam 3 litert anélkül, de a ma készülõt kipróbáltam nátrium benzoáttal, állítólag az nem olyan gáz, mint a szalicil, bár nagy-, sõt dédanyáink is azt használtak, ettük a lekvárt, savanyút, befõttet és élünk, nem tudom mennyire káros valójában, vagy inkább valakinek érdekében állt, betiltani, persze csak a nagyüzemi gyártásban, hisz az egyszerû háziasszony, mérgezheti magát és a családját, mondván saját felelõsségére veszi, illetve használja!:-) Ebbõl kifolyólag gondolom, hogy azért akkora életveszélyt nem jelenthet a társadalomra, vagy talán ezért fogy a magyar?!
Tipp a bodza szedéshez: vigyetek kosarat, óvatosan vágjátok le, hogy minél kevesebb virágpor hulljon ki!
Hozzávalók ( 3,5 liter szörpihez):
2 liter víz
2 kg cukor
50-60 fej bodza virág ...