Istentelen pogácsa
sponsored links
Még zsenge vadhajtás koromban ez volt a kedvencem a menzán. Igen, a menzán. Baromijó menzánk volt. És a "gulyásleves (marhából!), pogácsa, banán" menüsornál csak a "palócleves (ugyancsak marhából), csokis csiga, gyüm(ölcs)" összeállítást szerettem jobban. Két, oltárinagy tenyérnyi zsíros, szaftos, levelekre szedhetõ, ropogós tetejû langyos élesztõillatos pogácsát adtak. Imádtam. Aztán nagymamám pogácsareceptje és a menzás csodapogácsa kikuncsorgott receptje, mint kiderült, csak abban tér el, hogy egyikben zsír van, másikban margarin, plusz, a méret, ami sokat számít abban, hogy a közepe mennyire szaftos és fogalávaló. de kiderült a titok. Én meg kiadom, tróger alak. De tényleg, ez a legeslegjobb pogácsa a világon. és tényleg istentelen. ennyi zsírral...!
POGÁCSA
fél kg. liszt
25 deka zsiradék (zsír vagy margarin) szobahõmérsékleten, vagy kicsit megmikrózva
1 dl tej
fél kocka élesztõ
1 ek só
1 tk. cukor ...