Isteni diós puszi
sponsored links
Sziszi barátnõm szokta magával hozni a hosszabb-rövidebb utazásokra az anyukája által készített tuti egészséges diós puszedliket.
Többször sütöttem már, jól eláll, tea, kávé mellé kiváló.
Hozzávalók (120-150 db):
50 dkg teljes kiõrlésû tönkölyliszt (az utolsó öt dkg helyett egy kanál vaníliás pudingport tettem bele)
30 dkg darált dió
16 dkg nád porcukor (light muscovado)
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál vanília paszta
2 dl víz
1 dl olaj
(aki szereti mazsolát is tehet bele 10dkg)
A liszet, a diót, és a cukrot elkeverjük a szódabikarbónával, majd az olajat és a vizet és a mazsolát is hozzákeverjük. Formázható, de lágy masszát kell hogy kapjunk, amibõl kis golyócskákat kell készítenünk.
Sütõpapiros lemezre tesszük, dióval vagy hántolt mandulával megnyomva a golyóból puszedlit formázunk. Elõmelegített sütõben 170 fokon kb. 30 percig sütjük.