Ismét van gomba - Gomba, gévagomba ajánlók
sponsored links
A múlt héten a pécsi csarnokban ismét volt erdei gomba, még vargánya is, bár igen szép áron, na de ezen az elmúlt hónapok idõjárását tekintve nem is csodálkozom. Természetesen a forrás ismét csak nem a Mecsek, vagy elsõsorban nem az, hanem Somogy és Zala megye nedvesebb erdei. A következõ napok idõjárása (meleg lesz és csapadék is várható) kedvezõnek tûnik a gombák növekedéséhez. Remélem nekem is sikerül, elõbb utóbb vargányát vagy gévát (sárga gévagombát) szednem, mert ez a kettõ az, amit télre is szoktam elrakni. Legjobban szeretem vékony szeletekben, nyersen, panírozva és frissen tartó fóliával a szeleteket egymástól elválasztva lefagyasztani. Majd télen még felengedni sem kell, azonnal kisüthetõ és szerintem olyan finom, mintha frissen szedtük volna a gombát. Ez nem sok egyéb gombából jó, a magasabb víztartalmúakból pedig nem is szabad így eltenni.
Most csak néhány ajánlóra futja idõmbõl:
Rántott töltött júdásfülgomba - ez még télen is szedhetõ
Gévagombáról, és gévagombapörkölt és rántott gévagomba
Vargányás rizottó
Gombasavanyítás- Ha bolond ne szedd le
Gévagombás kukoricakenyér- Ha bolond ne szedd le
Gévagombás ételek többféle - Ha bolond ne szedd le
Gombázós topic, fórum, gombahatározásban ...