Ismét játék!...Eper és aszalt paradicsom, ami még istenibbé tud varázsolni egy vajas croissant!

2012-06-01

sponsored links

gasztroblog, Balzsamecetes epres croissant aszalt paradicsommal, recept, eper, bazsalikom, aszalt paradicsom, speck sonka, croissant

Arra gondoltam jövök Nektek már egy croissant recepttel, hogy elmondjam miért is maradt abba Budapest croissant-jainak feltérképezése ... hát nem maradt el ... legalábbis kutatás szintjén nagyon is folyik, vagyis már a végét járja. Szóval csak arra gondoltam, hogy majd egyben írom le az összeset, mert egyrészt nem szeretném, ha az egész blog errõl szólna, és mást nem lehetne látni csak croissant, croissant hátán ...bármennyire is szeretjük, másrészt azt már biztosan ki tudom állítani ... ami elég érdekes - , hogy még mindig iszonyat kevés igazi, jó, francia jellegû croissant-t készítenek itthon. A legtöbb kávézóban, pékségben külföldrõl hozott mélyhûtött tésztát sütnek ki. Ami nagyon is finom, de tudjátok, mégsem a mienk. De nem akarok elõremenni... remélem azért kedvet csináltam hozzá. Az biztos, hogy elég részletes lesz: képekkel, meg infókkal.
Na, de most errõl a croissantról van szó. Egyébként zárójelben megjegyzem, hogy ez is egy Franciaországból behozott, helyben sütött vajas croissant (a képen). Már félve írom le az elõzõ ajándékozási kudarc sorozat után, de aki elsõre kitalálja, hogy hol vettem, annak lógok valami ajándékkal, és szerintem nem fogja megbánni! De vissza a szendvicshez: Szerintem nagyon finom! Ismét sós és édes kombináció! Már tudom, hogy meg sem lepõdtök! Ja, és ismét a Szega Foods receptversenyre készült!

Balzsamecetes epres croissant aszalt paradicsommal

Hozzávalók:

-          4 db vajas croissant
-          4 evõkanálnyi kecskekrémsajt (CABRETTE RIANS FRAIS 1/2 evõkanál tejszínnel elkeverve) ...

Folytats a blogon ... dizajnmenza.blogspot.com/2012/06/isme...

sponsored links

Keres?s