Ismét grillezés - ismét rablóhús

2011-07-31

sponsored links


Egyszerû rablóhús zöld paprikával

Tudvalevõ, hogy friss levegõn, a természetben, vagy ahogy mifelénk mondani szokás: "kinn, a zöldben", mindenkinek jobb étvágya van, nyugodtan lehet számítani arra, hogy aki benn, az asztalnál alig nyammog el egy hússzeletet, kinn, a pokrócon ülve, maszatosan, talán kettõt is pikk-pakk eltüntet.
Történt, hogy múlt hétfõn sógornõmék disznót vágtak, amibõl mi is kaptunk kóstolót. A hús egy részébõl megismételtem a tavaly nagy sikernek örvendett boeuf bourguignon-t, és senkit sem zavart, hogy a borjú ezúttal sertésbõl volt.:D
A hús másik részét a fagyasztóba szántam. Volt vagy 6 jókora, cseppet sem zsíros szelet. És hogy, hogy nem, csütörtökön délelõtt kinyitom a hûtõajtót és látom, hogy a hús még mindig ott van a hûtõben. Hûha, megijedtem, hogy tönkrement, de ilyenkor örülök annak, hogy nyáron a hûtõt négyes fokozatra kapcsolom.
És akkor pillanatok alatt megvolt a terv: Ha már amúgyis a tópartra készülünk délután, hát grillezni fogunk. Férjem segítségére nem számíthattam benne, hiszen horgászni mentünk, de egye fene, feláldozom magam, gondoltam.
Egyetlen gondom adódott csak: hogyan lesz elég ez a 6 szelet hús két felnõttnek és három gyereknek, mert közben sógornõm 11 éves fia is csatlakozott hozzánk? No, de mivel már gyerekkoromban megtanultam a viccbõl, hogy 5 krumplit úgy osztasz el abszolút pontosan 4 gyerek között, hogy krumplipürét készítesz belõle, most sem variáltam sokat a dolgokat: hamar megmostam és feldaraboltam a húst, majd bepácoltam. Legelsõ ...

Folytats a blogon ... edithreceptjei.blogspot.com/2011/07/i...

sponsored links

Keres?s