Ismét egy színes étel
sponsored links
A szülõi házam mindig elég hideg volt, sokat fáztam, nagyon utáltam. Éppen ezért, legyen bármilyen forróság, én imádom. És mindent, ami a nyárral kapcsolatos.
Lassan kapható már a piacon paradicsomízû paradicsom, bár elég horror az ára. Nekem ilyenkor rögtön lecsót kell készítenem, hogy úgy érezzem, mindjárt itt a kedvenc évszakom (a másik kedvencem a kovászos uborka, már neki is álltam egy adagnak ).
Szerencsére a lecsó tökéletesen beilleszthetõ bármilyen diétába, mégis ízes, laktató. Ez esetben édesburgonyával és csirkemájjal készítettem, így ha lehet, még gyönyörûbb színes, étvágygerjesztõ fogássá változott:
Lecsós csirkemáj pirított édesburgonyával
Hozzávalók 4 fõre:
Fél kg paprika
40 dkg paradicsom
60 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 kk pirospaprika
70 dkg édesburgonya
3 ek olívaolaj
Só, bors
A hagymát apróra vágjuk. Egy széles, magas falú serpenyõben egy ek olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Félrehúzzuk egy pillanatra, megszórjuk a pirospaprikával, majd rádobjuk a félcentis karikákra vágott paprikát. Megsózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Visszatesszük közepes lángra, fedõ alatt addig pirítjuk, míg kicsit megpuhul, de még roppanós marad. Ekkor hozzáadjuk a centisre vágott paradicsomot és a falatnyi darabokra vágott májat. Mérsékeljük a lángot, lefedjük és kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a májak közepe rózsaszín lesz. Ekkor megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk és borsozzuk. A tûzrõl levéve megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Közben az édesburgonyát megtisztítjuk, egycentisre karikázzuk. Lobogó vízben 5 percig elõfõzzük, leszûrjük. A maradék olívaolajon, egy serpenyõben mindkét oldalukat megpirítjuk. Papírtörlõre szedjük, megsózzuk.
Tálaláskor a batátákat kör alakban elhelyezzük a tányéron, a közepébe szedjük a lecsós májat, petrezselyemmel díszítjük.
Változatok egy formára
Tél végi színes
Egy csipet Andalúzia?
Még egy ünnepi
Lassan kapható már a piacon paradicsomízû paradicsom, bár elég horror az ára. Nekem ilyenkor rögtön lecsót kell készítenem, hogy úgy érezzem, mindjárt itt a kedvenc évszakom (a másik kedvencem a kovászos uborka, már neki is álltam egy adagnak ).
Szerencsére a lecsó tökéletesen beilleszthetõ bármilyen diétába, mégis ízes, laktató. Ez esetben édesburgonyával és csirkemájjal készítettem, így ha lehet, még gyönyörûbb színes, étvágygerjesztõ fogássá változott:
Lecsós csirkemáj pirított édesburgonyával
Hozzávalók 4 fõre:
Fél kg paprika
40 dkg paradicsom
60 dkg csirkemáj
1 csokor petrezselyem
1 fej hagyma
2 kk pirospaprika
70 dkg édesburgonya
3 ek olívaolaj
Só, bors
A hagymát apróra vágjuk. Egy széles, magas falú serpenyõben egy ek olívaolajat hevítünk, üvegesre pirítjuk rajta a hagymát. Félrehúzzuk egy pillanatra, megszórjuk a pirospaprikával, majd rádobjuk a félcentis karikákra vágott paprikát. Megsózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk. Visszatesszük közepes lángra, fedõ alatt addig pirítjuk, míg kicsit megpuhul, de még roppanós marad. Ekkor hozzáadjuk a centisre vágott paradicsomot és a falatnyi darabokra vágott májat. Mérsékeljük a lángot, lefedjük és kb. 5 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha a májak közepe rózsaszín lesz. Ekkor megkóstoljuk, ha kell utánasózzuk és borsozzuk. A tûzrõl levéve megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel.
Közben az édesburgonyát megtisztítjuk, egycentisre karikázzuk. Lobogó vízben 5 percig elõfõzzük, leszûrjük. A maradék olívaolajon, egy serpenyõben mindkét oldalukat megpirítjuk. Papírtörlõre szedjük, megsózzuk.
Tálaláskor a batátákat kör alakban elhelyezzük a tányéron, a közepébe szedjük a lecsós májat, petrezselyemmel díszítjük.
Hasonló bejegyzések:
Változatok egy formára
Tél végi színes
Egy csipet Andalúzia?
Még egy ünnepi