Ismét egy melengetõ krémleves

2014-01-27

sponsored links

Pár éve volt egy idõszakom, mikor sok bögrés levest ettem. Imádtam, egyszerû volt elkészíteni, melegítette a tenyerem és lelkem. Meg persze finom volt. Sajnos a rengeteg adalékanyag és cukor miatt már mellõzöm, de az ízük és az érzés nagyon hiányzik?

Múltkor eszembe jutott a gombás sajtkrémleves, gondoltam, megpróbálom reprodukálni. Nagyon jól sikerült! Mellé egy pofonegyszerû sajtchips-et készítettem, remélem, kipróbáljátok. Ja, a sajtchips magában is nagyon gyorsan fogy, érdemes többet készíteni belõle!


Fokhagymás, gombás sajtkrémleves sajtchips-szel

DSC_3799s

Hozzávalók 4 fõre:

1 nagy fej csiperke

2 gerezd fokhagyma

1 kk vaj

1 ek olívaolaj

1,5 dl tejszín

1 l húslé

30 dkg jó minõségû, könnyen olvadó sajt

Só, bors

Petrezselyem a díszítéshez



A nagyobb darabokra vágott gombát megpirítjuk az olívaolajjal elkevert vajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, felöntjük a húslével. Mikor felforrt, simára turmixoljuk, visszatesszük a tûzre. Beleöntjük a tejszínt, belereszelünk 20 dkg sajtot. Addig fõzzük, míg krémleves állagot kapunk. Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.

A chipshez a maradék sajtot is lereszeljük, csipetnyi adagokat egy jénaira sorakoztatunk. Mikróban kb. 1 percig ,,sütjük?, kivétel után azonnal késsel fellazítjuk (akkor jó, ha kicsit megbarnul a sajt, ropogós lesz. Óvatosan, a tál nagyon forró!)

Tálaláskor petrezselymet szórunk a tetejére, a chips-szel kínáljuk.

DSC_3803s


Folytats a blogon ... atetovaltlanykonyhaja.cafeblog.hu/201...

sponsored links

Keres?s