Ismét egy melengetõ krémleves
sponsored links
Pár éve volt egy idõszakom, mikor sok bögrés levest ettem. Imádtam, egyszerû volt elkészíteni, melegítette a tenyerem és lelkem. Meg persze finom volt. Sajnos a rengeteg adalékanyag és cukor miatt már mellõzöm, de az ízük és az érzés nagyon hiányzik?
Múltkor eszembe jutott a gombás sajtkrémleves, gondoltam, megpróbálom reprodukálni. Nagyon jól sikerült! Mellé egy pofonegyszerû sajtchips-et készítettem, remélem, kipróbáljátok. Ja, a sajtchips magában is nagyon gyorsan fogy, érdemes többet készíteni belõle!
Fokhagymás, gombás sajtkrémleves sajtchips-szel
Hozzávalók 4 fõre:
1 nagy fej csiperke
2 gerezd fokhagyma
1 kk vaj
1 ek olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 l húslé
30 dkg jó minõségû, könnyen olvadó sajt
Só, bors
Petrezselyem a díszítéshez
A nagyobb darabokra vágott gombát megpirítjuk az olívaolajjal elkevert vajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, felöntjük a húslével. Mikor felforrt, simára turmixoljuk, visszatesszük a tûzre. Beleöntjük a tejszínt, belereszelünk 20 dkg sajtot. Addig fõzzük, míg krémleves állagot kapunk. Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A chipshez a maradék sajtot is lereszeljük, csipetnyi adagokat egy jénaira sorakoztatunk. Mikróban kb. 1 percig ,,sütjük?, kivétel után azonnal késsel fellazítjuk (akkor jó, ha kicsit megbarnul a sajt, ropogós lesz. Óvatosan, a tál nagyon forró!)
Tálaláskor petrezselymet szórunk a tetejére, a chips-szel kínáljuk.
Múltkor eszembe jutott a gombás sajtkrémleves, gondoltam, megpróbálom reprodukálni. Nagyon jól sikerült! Mellé egy pofonegyszerû sajtchips-et készítettem, remélem, kipróbáljátok. Ja, a sajtchips magában is nagyon gyorsan fogy, érdemes többet készíteni belõle!
Fokhagymás, gombás sajtkrémleves sajtchips-szel
Hozzávalók 4 fõre:
1 nagy fej csiperke
2 gerezd fokhagyma
1 kk vaj
1 ek olívaolaj
1,5 dl tejszín
1 l húslé
30 dkg jó minõségû, könnyen olvadó sajt
Só, bors
Petrezselyem a díszítéshez
A nagyobb darabokra vágott gombát megpirítjuk az olívaolajjal elkevert vajon. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, mikor megérezzük az illatát, felöntjük a húslével. Mikor felforrt, simára turmixoljuk, visszatesszük a tûzre. Beleöntjük a tejszínt, belereszelünk 20 dkg sajtot. Addig fõzzük, míg krémleves állagot kapunk. Ekkor megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, borsozzuk.
A chipshez a maradék sajtot is lereszeljük, csipetnyi adagokat egy jénaira sorakoztatunk. Mikróban kb. 1 percig ,,sütjük?, kivétel után azonnal késsel fellazítjuk (akkor jó, ha kicsit megbarnul a sajt, ropogós lesz. Óvatosan, a tál nagyon forró!)
Tálaláskor petrezselymet szórunk a tetejére, a chips-szel kínáljuk.