Ismét batáta
sponsored links
Elég régen írtam édesburgonyás fogásról, most jöjjön az egyik kedvencem. Létezik egy Hasselback-burgonya nevû étel, melynek a lényege, hogy a krumplit vékonyan be kell vagdosni, sajttal, vajjal puhára kell sütni. Na, én ezt fejlesztettem tovább, édesburit használtam, valamint lilahagymát és érlelt sonkát is, amik ugye nagyon jó barátságban vannak egymással (meg velem is ). Az eredmény pedig ez a gyönyörûség lett, ami már a színeiben kedvére való az ember lányának, de az illata és az íze az, aminek senki sem tud ellenállni. Ti sem fogtok csalódni, ha kipróbáljátok, jó étvágyat hozzá!
Sonkával, sajttal, hagymával sült édesburgonya
Hozzávalók 4 fõre:
4 db batáta (édesburgonya, egyenként kb. 25 dkg-osak)
20 dkg érlelt sonka (pl. serrano)
2 közepes lilahagyma
Összesen 15 dkg reszelt sajt, többféle vegyesen (én edamit, karavánt, cheddart és parmezánt használtam)
Só, bors
5 dkg vaj
Az édesburgonyákat meghámozzuk, széltében félcentinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alján egy centi vastagon egyben hagyjuk, hogy legyezõ alakú legyen. A vágásokba felváltva teszünk sonkát majd hagymát, tepsibe sorakoztatjuk. A tetejükön elosztjuk a vajat, borsozzuk és óvatosan megsózzuk (használhatunk még más zöldfûszert is, pl. rozmaringot, római köményt).
200 fokos sütõbe toljuk, addig sütjük, míg az alja is megpuhul, villával ellenõrizzük. Mikor kész, a tetejükön elosztjuk a reszelt sajtot, meglocsoljuk az edény alján összegyûlt vajjal, pár percre visszatoljuk a sütõbe, míg a sajt megolvad.
Batáta ? édesburgonya
Gombaszezon III.
Stahl ? ismét? :)
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc
Sonkával, sajttal, hagymával sült édesburgonya
Hozzávalók 4 fõre:
4 db batáta (édesburgonya, egyenként kb. 25 dkg-osak)
20 dkg érlelt sonka (pl. serrano)
2 közepes lilahagyma
Összesen 15 dkg reszelt sajt, többféle vegyesen (én edamit, karavánt, cheddart és parmezánt használtam)
Só, bors
5 dkg vaj
Az édesburgonyákat meghámozzuk, széltében félcentinként bevagdossuk, de nem teljesen, az alján egy centi vastagon egyben hagyjuk, hogy legyezõ alakú legyen. A vágásokba felváltva teszünk sonkát majd hagymát, tepsibe sorakoztatjuk. A tetejükön elosztjuk a vajat, borsozzuk és óvatosan megsózzuk (használhatunk még más zöldfûszert is, pl. rozmaringot, római köményt).
200 fokos sütõbe toljuk, addig sütjük, míg az alja is megpuhul, villával ellenõrizzük. Mikor kész, a tetejükön elosztjuk a reszelt sajtot, meglocsoljuk az edény alján összegyûlt vajjal, pár percre visszatoljuk a sütõbe, míg a sajt megolvad.
Hasonló bejegyzések:
Batáta ? édesburgonya
Gombaszezon III.
Stahl ? ismét? :)
Jamie Oliver ? az elsõ kedvenc