Isler (paleo)
sponsored links
Régebbi paleo islereimet itt találjátok, no meg itt és itt. A hagyományos, nem paleo változatot, fázis fotókkal pedig itt. Szerintetek melyik a legszebb?
Hozzávalók 15 darabhoz:
17 dkg Anyasüti sütemény variáció
3 dkg gesztenyeliszt (helyette is mehet Anyasüti sütemény variáció)
10 dkg darált dió
12 dkg hideg, kemény disznózsír
5 dkg porrá õrölt eritritol (vagy nyírfacukor vagy xilit)
1 tojás
1 citrom reszelt héja
késhegynyi õrölt fahéj
csipetnyi só
továbbá:
20 dkg házi cukormentes ribizli lekvár (recept itt)
a csokoládé bevonathoz:
15 dkg cukor- és tejmentes étcsokoládé
2 dkg kókuszolaj
Összekeverjük a gesztenyelisztet, az anyasüti lisztet, a darált diót és a sót. Gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a zsiradékokkal. Hozzáadjuk a többi anyagot és sima, fényes felületû tésztává gyúrjuk. Minimum 30 percre újból hûtõszekrénybe tesszük. Átgyúrjuk. Két szilikonlap közt 4-5 mm vékonyra nyújtjuk. 5-6 centis pogácsaszaggatóval köröket szúrunk ki belõle, vékony pengével alávágva sütõpapíros lemezre tesszük, majd 180 fokra elõmelegített sütõben 8-10 perc alatt megsütjük. A maradék tésztát összegyúrjuk, ha lágy akkor visszatesszük a hûtõbe és pihentetjük 20 percet. Majd az elõbb leírt folyamatot ismételjük, amíg az összes tésztánk el nem fogy. A lemezen hagyjuk kihûlni a kisült korongokat, Ribizli lekvárral két-két tésztakorongot összetapasztunk. A csokoládét a kókuszolajjal, vízgõz fölött felolvasztjuk. A süteményt a csokoládéba mártogatjuk, végül dermesztjük.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!