Isler ?nnepi k?nt?sben
sponsored links
Pontosan eml?kszem, hogy utolj?ra 5 ?ve csin?ltam islert, mert ez volt a legels? alkalom, hogy 2017 tavasz?n a Seg?ts?ti csapat?nak tagjak?nt ?n is licitre bocs?jthattam egy ?des kre?lm?nyomat. :) S?t, igaz?b?l erre a versenyre s?t?ttem ?letemben el?sz?r islert ? akkor ?r?lt mandul?val bolond?tva. :D Azt?n ? 2-3 fajta, islerhez hasonlatos linzerkarika k?sz?t?s?t lesz?m?tva ?, elfelejt?d?tt a dolog. Most valahogy megk?v?ntam. R?ad?sul eszembe jutott, hogy Anya viszonylag gyakran szokott venni mini islereket a boltban, ?s gondoltam, ha m?r ennyire szereti, egy?ttal ?t is meg?rvendeztetem kar?csonykor a h?zi v?ltozat?val. ?gyhogy a pr?bas?t?s sikere ut?n egy?rtelm? lett, hogy r?sze lesz az ?nnepi desszertk?n?latnak. :) Hogy m?g szalonk?pesebb legyen, Eszterh?zy mint?val d?sz?tettem. Ennek kapcs?n az a po?n, hogy azok ut?n, hogy ?n ezt ?gy magamnak kital?ltam, pont szembe is j?tt velem n?h?ny, ezzel a mint?val csinos?tott isler fot?ja. :D Sebaj, van az ?gy, hogy ugyanazt a dolgot t?bben is feltal?lj?k! :D Ebben az ?nnepi ?ruh?ban? m?g ez az egyszer? s?tem?ny is meg?llja a hely?t a kar?csonyi desszertek sor?ban. ;)
Hozz?val?k 30 darabhoz:
30 dkg finomliszt
10 dkg di?b?l
10 dkg finom?tatlan n?dcukor, dar?lva
1 kis bionarancs reszelt h?ja
egy kis csipet s?
20 dkg vaj
2 nagy toj?ss?rg?ja
kb. 12 dkg h?zi baracklekv?r (ha sz?ks?ges, botmixerrel p?pes?tj?k)
23 dkg ?t- ?s tejcsokol?d? vegyesen
2 ? ek. napraforg?olaj
4 dkg feh?r csokol?d?
1 ek. habtejsz?n
elk?sz?t?s:
- A di?t zsirad?kmentes serpeny?ben kis l?ngon megpir?tjuk, h?lni hagyjuk, majd ledar?ljuk.
- A liszthez vegy?tj?k a dar?lt di?t, a porcukrot, s?t, reszelt narancsh?jat, ?s a toj?sok s?rg?j?t is hozz?adva, gyors mozdulatokkal sima fel?let? t?szt?v? gy?rjuk.
- A t?szt?t f?lbev?gjuk, mindk?t darabot megg?mb?lygetj?k, kiss? ellap?tjuk, ?s folpackba csomagoljuk 2 ?r?ra h?t?be tessz?k.
- Az egyik leh?t?tt t?szt?t ?tgy?rjuk, lisztezett munkalapon kb. 3 mm v?kony k?rlapra ny?jtjuk, 5 cm ?tm?r?j? pog?csaszaggat?val kiszaggatjuk, ?s a korongokat s?t?pap?rral b?lelt tepsire sorakoztatjuk. (A lehullott t?sztadarabk?kat gyors mozdulatokkal ism?t ?sszegy?rjuk, ny?jtjuk, szaggatjuk. K?zben csak finoman lisztezz?k!) El?meleg?tett s?t?ben megs?tj?k, majd a tepsit tortar?csra t?ve hagyjuk kih?lni a korongokat. A m?sik t?szt?val ugyan?gy j?runk el.
- A kis?lt s?tik fel?nek lapos oldal?ra mokk?skan?lnyi lekv?rt p?ttyint?nk, ?s befedj?k a sima lapocsk?kkal. Az islereket t?lc?ra sorakoztatjuk, nejlonzacsk?ba h?zzuk, ?s m?snapig hagyjuk puhulni.
- A feldarabolt feh?r csokol?d?t a tejsz?nnel g?z f?l?tt felolvasztjuk, ?s nejlonzacsk?ba kanalazzuk. F?lretessz?k.
- Az ?t- ?s a tejcsokol?d? kever?k?t az olajjal g?z f?l?tt felolvasztjuk. Egy islert vill?ra ?ltet?nk, kan?llal r?csorgatjuk a csokol?d?t, ?s a kanalat k?rk?r?sen mozgatva, a csokit hagyjuk lefolyni a s?ti oldalain. ?gy vonjuk be a t?bbit is.
- Az olvasztott feh?r csokol?d?t tartalmaz? zacsk? cs?csk?n pici lyukat ejt?nk, csigavonalat ?s/vagy cs?kokat rajzolunk bel?le a csokival bevont islerekre, majd egy fogv?j? seg?ts?g?vel Eszterh?zy mint?t rajzolunk r?. A s?tiket t?lc?ra sorakoztatjuk, ?s dermed?sig h?t?be tessz?k. Fedeles dobozba szedj?k.
s?t?si m?d: alul-fel?l s?t?s
s?t?si id?: kb. 12 perc
Tipp:
Ha nincs kedv?nk b?bel?dni a d?sz?t?ssel, az islereket m?s m?don is dekor?lhatjuk. N?h?ny islert ?n is csak dar?lt di?val hintettem meg, ?s a megmaradt olvasztott csokival becs?koztam.
A bevonat lehet tiszt?n ?t- vagy tejcsokis.
A bevonat lehet tiszt?n ?t- vagy tejcsokis.