IRÁNI VACSORÁVAL INDUL A 2014-ÉS EVÕÉV! 2014 FEBR 27-28.
sponsored links
Dear Ínyenc Társ!
Arra az elhatározásra jutottunk, hogy megpróbálkozunk a LEHETETLENNEL és útjára indítjuk a Lucullus BT 11. évi evõévadját is. Sok hezitálás után döntöttünk úgy, hogy az igazi világevõknek sosem szabad abbahagyni a vlág ételeken keresztüli megismerésének szakrális folyamatát, ezért kijelenthetjük, hogy a KALAND teljes elánnal folytatódik! Több, mint 2 hónap kihagyás után jön az elsõ (zsinórban viszont már a 140.) vacsoránk, ahol IRÁNI ízekkel ismerkedünk.
Nosdeviszontakkorhabár: következõ kalandunk az immár Magyarországon 2. évtizede mûködõ remek SHIRAZ perzsa étterembe vezet, ahol a kortárs IRÁNI konyhamûvészet rejtelmeibe AFI, a hely nagyon jófej, iráni tulajdonosa vezet be minket.
Az esteken megtudhatjuk, hogy mi a különbség a ?perzsa? és az ?iráni? konyhák közt, mi köze van Iránnak a magyar néphez, milyen egy jó iráni fogorvos, és milyen ízt képvisel Afi házi iráni datolyapálinkája. (MMM - mi már kóstoltuk, de nem mondjuk el, milyen).
Vacsoráinkon - mert egybõl két vacsora is lesz - sokféle étel szerepel majd, reméljük, mindenki tobzódni fog. Az iráni konyháról egyébként http://lucullus.blog.hu/2008/07/08/ismerkedes_a_perzsa_irani_konyhaval itt lehet kicsit jobban megismerkedni, meg persze majd a vacsorákon is.
Legfontosabb QA az esttel kapcsolatan.
- Mire hasonlít leginkább a mai iráni konyha?
- Hm. Indiai-kis-ázsiai-török-bolgár-picit görög-kaukázusi ízvilág keveréke. Fûszeres, karakteres, összetett ízek.
- Milyen hely a Shiraz?
- Jó. Na jó: autentikus, a Lucullus BT ajánlja.
- Hastáncolhatok-e az estén?
- Igen, de csak ha jó nõ vagy.
És akkor jöjjön a Lucullus BT iráni menüje:
Elõételek
- Mastkhiar, avagy tejfölös-uborkás "mártogatós" szósz,
- MIrza, avagy paradicsomos, padlizsános, fokhagymás mártogatós szósz,
- Dolmeh, azaz töltött szõlõlevél,
- Hummus (na ezt nem fordítjuk le magyarra!)
- Kuku sabzi, azaz perzsafüves lepény
Fõételek
- kubide, azaz sáfrányos csirkekebab
- Kufte, azaz húsgolyók paradicsomszósszal
- teheráni báránysült
Köret
- zöldséges rizs
- Zeresk polo, avagy sáfrányos- ribizlis perzsa rizs
A desszert
- Halwa, azaz datolyás puding
Hol: Shiraz, Bp. IX, Ráday u. 21. (Ne autóval gyere!)
Mikor: 2014. február 27. csütörtök ÉS február 28. péntek, 19:30
Részvételi díj
6500 Ft/fõ (2 fõre = 12800 Ft, 3 fõre = 19000 Ft, 4 fõre = 24000 Ft)
5500 Ft/fõ (Lucullus BT-tagoknak). (Tagnak az minõsül, aki befizette az éves tagdíjat - 6500 Ft-ot -, és rendelkezik érvényes Lucullus BT-tagkártyával.)
Az ár a menüsort tartalmazza, az italokat azonban mindenki maga fizeti. Ha részt szeretnél venni az eseményen (és hányan, és melyiken), kérlek, jelezd azt felénk e-mailen elnokseg@lucullusbt.hu legkésõbb 1 nappal az esemény elõtt. Kérlek, a pénzt is ugyaneddig juttasd el a 10700505-42758507-51100005 CIB-számlára (kedvezményezett: Lucullus Baráti Társaság). Aki utalt, kérjük, küldjön egy postai címet a számla kiállításához.
A vacsorá(ko)n a részvétel LIMITÁLT, ezért kérjük, igyekezzetek a foglalásokkal! Felhívnánk T. figyelmedet, hogy a határidõn túl nem tudunk jelentkezéseket elfogadni, a határidõn túli lemondások esetén pedig nem áll módunkban pénzt visszaadni. Megértésedet köszönjük. Tiszteletteljesen arra kérünk mindenkit, hogy legyen NAGYON pontos és precíz a visszajelzést illetõen!
Üdvözlettel,
Az Elnökség
Lucullus BT
+3620 240-8530
Web: www.lucullus.hu
Blog: http://lucullus.blog.hu
Lucullus a Facebookon: www.facebook.com/lucullusbt
*Ha valaki nem kér több Lucullus-mailt, kérjük, jelezze ezt felénk.