Irma tészta
sponsored links
Hozzávalók: 8 tojás, 2o dkg cukor, 2o dkg darált dió, 3 kanál liszt, késhegynyi szódapor vagy sütõpor.
Krém: 25 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 1o-15 dkg darált dió, (a diót elõtte megpergeljük és úgy daráljuk le), 4-5 kanál erõs feketekávé. A tetejére glazur, vagy olvasztott étcsoki.
Ha a hideg glazurt válasszuk akkor: 15 dkg porcukor, 2 evõkanál kakaó, 2 evõkanál meleg tej, 5 dkg olvasztott vaj. Összekavarjuk és ezt tesszük utólag a tészta tetejére.
A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Lassan hozzákavarjuk a diót, a lisztet, a sütõport, és a tojások sárgáját.
Kikenünk egy nagyobb tepsit. Beletesszük a masszát és elõmelegitett sütõben kb. 3o-45 percet sütjük.
Közben kikavarjuk a krémet. A vajat a porcukorral habosra kavarjuk, hozzátesszük a kihûlt kávét, és a darált pergelt diót.
Mikor a tészta kihûlt, rákenjük a krémet és bevonjuk a glazurral vagy a csokival.
Könnyen és hamar készül. A pergelt dió a varázsa.
Érdemes kipróbálni!!!
Kellemes sütést!!!