Intelligens krémes
sponsored links
Vagy más néven sült madártej... Amit szerintem már rajtam kívül mindenki megsütött:)
A napokban egy kedves FB-os ismerõsöm tette fel a kérdést, hogy készítettem-e már? Hát...évek óta tervben volt, s Anikó megadta a kellõ indíttatást a saját sütijével, így neki is fogtam. Utólag is köszi, Anikó, hogy eszembe juttattad!
Ildinyó blogján találkoztam vele elõször, de jól körbejártam a témát, rengeteg helyen megtalálható, többek közt Jókajánál is.
A süti "okossága" abban rejlik, hogy egy folyékony masszát öntünk a tepsibe, cserébe kész állapotban 3 réteget kapunk: alul-felül tésztás, középen krémes állagot. Szóval klassz kis találmány ez!
Mindenhol nagyon hasonló a recept, eltérést csak minimális mennyiségekben találtam, illetve van, aki hideg, van, aki elõmelegített sütõbe teszi. Arra is találtam utalásokat, hogy a hosszú sütési idõ alatt semmiképp nem szabad kinyitni a sütõ ajtaját. Na, ezt épp nem tartottam be, ugyanis az én sütõm túlbuzgó módon süt, és még nem volt olyan eset, amikor ne kellett volna félidõben letakarni a tésztát. Így tettem most is, kellõképpen be is paráztam, hogy akkor ennek vége. És nem...Így is sikerült!
Intelligens krémes
-10 közepes vagy 8 nagy méretû tojás
-15-20 dkg xilit ( vagy cukor)
-4 Bourbon vaníliás cukor
-9 ek. liszt
-15 dkg puha vaj ...