Inkább fanyar: Máktorta
sponsored links
Bár az egyszerûség kedvéért máktortának hívom, inkább a fanyar ízek a dominálnak, az áfonyáé és a citromé. Mégis máktorta, mert az egész azzal indult, hogy a számomra ideális máktorta gondolata járt az eszemben már egy ideje, pontosan azóta, hogy a bejglisütésbõl megmaradt nagy mennyiségû mákkal szembesültem minden esetben, amikor a hûtõ ajtaját kinyitottam. Ez a torta speciel nem oldotta meg a problémámat, legfeljebb, ha hirtelen tizet kéne lesütnöm belõle. Ti mit csináltok a mákkal, ha a mákosgubán, a mákostésztán és a mákos palacsintán már túl vagytok?
Máktorta
(14 szelet)
Az áfonyazseléhez:
225 g áfonya
40 g cukor
1 tk citromlé
2,5 db zselatinlap
A mák biscuithez:
92 g darált mák
42 g cukor
22 g liszt
2,5 tojás ...