Indiai ízesítésû kebab
sponsored links
A ma délelõtti sétánk után természetesen lehuppantam a tévé elé egy nagyot pihenni. A belgrádi tévében egy Gasztronomád nevû mûsort csíptem el, amelyben indiai ízesítésû kebabot készített a mûsorvezetõ. Finom lepénnyel és friss salátával.
-- Jé, ez a massza hasonló, mint amit Eszti sógornõm a disznóvágáskor csinált, s amit kolbászbélbe töltött. No, ezt a kebabot megpróbálom -- gondoltam, s ma vacsorára máris megsütöttem. Persze, én nem sütöttem lepényt hozzá, mint a tévés mûsorvezetõ, aki friss paradicsom és paprika salátával tálalta a kebabot.
A kebab hozzávalói:
50 deka darálthús
1 szelet beáztatott, kifacsart kenyér
2 kávéskanál zöldségzöldje
só -- a mûsorvezetõ is fél kávéskanálnyit mondott, ennyit ír a mûsor honlapján is, s mi is ennyit tettünk bele, nekünk elég sós volt, de aki sósabban eszik, az egy csapott kávéskanálnyit is beletehet.
fél kávéskanál törött paprika (õ durvább õrlésût, kicsit csípõsebbet használt)
fél kávéskanál fahéj
fél kávéskanál szerecsendió
1 kávéskanál darált bors ...