Indiai vajas csirke - Murgh Makhani
sponsored links
4 adag:
- 70 dkg csirkemell
- 1 nagy doboz görög joghurt (pl. Bakoma)
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dkg friss gyömbér (két ujjnyi)
- 1 teáskanál cayenne bors
- 1 teáskanál õrölt koriander
- 1 teáskanál õrölt római kömény
- 1+1 teáskanál garam masala
- 2-3 teáskanál só
- 2 evõkanál olívaolaj
- 1 doboz hámozott paradicsom
- 1 teáskanál pirospaprika
- 7 dkg vaj
- 2 dl fõzõtejszín
- friss koriander
- naan
1. A csirkemellet felkockáztam, összekevertem a görög joghurttal, a reszelt fokhagymával és gyömbérrel, a cayenne borssal, az õrölt korianderrel, az õrölt római köménnyel és 1 teáskanál garam masalával. 1 órán át lefedve állni hagytam. (Nyáron hûtõben, de felhasználás elõtt 20 perccel érdemes kivenni.)
2. A csirkemellkockákat villával kiszedegettem a fûszeres joghurtból, az így megmaradt pácot pedig félretettem. A húst egy magasfalú serpenyõben olívaolajon pirítani kezdtem nagy lángon. Egy kicsit fröcskölni fog az elején, szóval óvatosan. Amint kifehéredett a hús, sóztam, ráöntöttem a megmaradt joghurtos pácot, amivel 5-8 perc alatt puhára pároltam, félretettem.
3. Egy másik edényben elkészítettem a paradicsomszószt: a hámozott paradicsomot szétnyomkodtam, a levével együtt, valamint 1-1 teáskanál garam masalával és pirospaprikával 5 percig fõztem. Felöntöttem a tejszínnel, felforraltam, levettem a tûzrõl, majd hozzáadtam a feldarabolt vajat is, amivel addig kevertem, míg felolvadtak a vajkockák.
4. A paradicsomos mártást ráöntöttem a joghurtos csirkemellre, néhány percig összemelegítettem vele, majd friss korianderrel és naannal tálaltam.