Indiai sólet

2012-02-10

sponsored links

Újabb forduló, újabb random válogatott alapanyagok, amelybõl valami finomat kell kitalálni. A játékosok által összeállított alapanyag lista ebben a körben: kókusztej, gersli (árpagyöngy), csicseriborsó, római kömény, csirkemell, chili, melyekbõl maximum kettõ elhagyásával és tetszõleges további hozzávalókkal kell fõzni valamilyen szabadon választott ételt. Talán már mondanom sem kell, a csirkemell maradt ki az én listámból :-)

Mivel imádjuk a csicseriborsót, nagy örömmel vetettem bele magam az ötletelésbe, mit készítsek, egy finom krémet (humusz), vagy levest, esetleg fasírtot (falafel)? Abban biztos voltam, hogy indiai jellegû lesz... Újra és újra végig olvastam az összetevõket és minden alkalommal a gersli körül forgott a gondolatom, gersli, indiai ízvilág, gersli, kókusztej, gersli, gersli, hmmm egy finom sólet... ez az, legyen indiai sólet :-)

Az elkészült egytálétel minden várakozásomat felülmúlta, egyszerre pikánsan édesen csípõs, fûszeres, telt, mégis könnyû, omlósan krémes és kellemesen roppanó. Indiai kenyérrel ettük :-)

INDIAI SÓLET 4 személyre

20 dkg száraz csicseriborsó
5 dkg gersli (árpagyöngy)
3 közepes vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4-5 közepes paradicsom ...

Folytats a blogon ... receptmuves.blogspot.com/2012/02/indi...

sponsored links

Keres?s