Indiai menü, receptek

2011-11-25

sponsored links


Minden egyes ételhez kaptunk egy részletes recept leírást. Változtatás nélkül a következõek voltak
Paradicsomos/tejszínes tandoori csirke curry (dél India)
Hozzávalók: 60 dkg csirkemell, 2 ek vaj(!), 1 tk õrölt fahéj, 5-6 babérlevél, 2 ek tandori masala fûszerkeverék, Panch Puren fûszerkeverék, vagy 1-1 kk koriandermag, egész bors, római kömény, kurkumapor, chilipor (vagy egész chili), 3-4 dl fõzõtejszín, 1 konzerv hámozott paradicsom, 1 ek paradicsompüré, 1 ek méz, 1 ek reszelt gyömbér, 1 kk tamarind szósz, só
Nagyobb, széles, magas falú serpenyõben közepes lángon felhevítjük a vajat, rászórjuk a fahéjat, hozzáadjuk a babért, és rövid ideig együtt sütjük õket. Félrerakjuk. Ezután elkészítjük a fûszerkeveréket: mozsárban összetörjük a fûszereket. Ezután tandoori masalát is adunk hozzá, amibõl bátran lehet többet is. Az újra felrakott és felhevített serpenyõben nagy lángon megpirítjuk az összetört fûszerkeveréket. Kicsit le is éghet, de ne túlságosan! Erre reszeljük a friss gyömbért (meghámozzuk és kislyukú sajtreszelõn reszeljük le), majd utána beledobjuk a felkockázott csirkemellet. Alaposan keverjük össze, hogy jól ...

Folytats a blogon ... kiskonyham.blogspot.com/2011/11/india...

sponsored links

Keres?s