Indiai menü - Dhal vörös lencsébõl, parathával
sponsored links
A római korban már ismeretes volt, hogy a rendszeres lencse fogyasztás, az embert nyugodttá és türelmessé teszi. Ezt ötvözzük a keleti bölcsességgel nevezetesen hogy a hántolt hüvelyesek könnyebben emészthetõek.
A vörös lencse rendelkezik a lencsefélék minden pozitívumával, a hántoláskor megszabadítják a nehezen emészthetõ héjtól, és a rostanyag tartalma kevesebb lesz mint a teljes barna vagy zöld. lencsének, sokkal könnyebben emészthetõ. Fõzés elõtt nem kell beáztatni, és sokkal gyorsabban megfõ, mint más hüvelyesek.
Különösen, ha a belõle készült ételt gazdagon fûszerezzük az emésztést elõsegítõ római köménnyel, fekete mustármaggal, korianderrel, kurkumával, egy ízletes gyorsan elkészülõ, és könnyen emészthetõ ételt kapunk.
A paratha az indiai frissen készülõ lepénykenyerek közé tartozik. Különösen szeretem mert a vajtól belül puha kívül ...