Indiai ihletésû serpenyõs csirkecomb currys rizzsel

2017-07-11

sponsored links







Le sem merem írni, mióta várt a sorára a fagyóban 4 csirkecomb. Lényeg, hogy nagyon régóta, úgyhogy picit izgultam, amikor kiolvadtak, nehogy a kukában kelljen végezniük. Szerencsére nem kellett olyan gaztettre vetemednem, hogy ilyen csúfosan váljak meg tõlük, mert még fogyasztható állapotban voltak. Még jó, hogy csak igen ritkán fordul elõ velem, hogy fagyott állapotban ilyen sokáig várakoztatom a húst, de ezek valahogy túlságosan is sikeresen lapultak a csirkemellek alatt. :D
Mivel a tandoori csirke nagy imádatnak örvend nálunk, ezért ezt az ételt is indiai jellegû ízesítéssel akartam elkészíteni. Persze úgy, hogy kicsit mégis más legyen, vagy nem is annyira kicsit. :D Igazából nem hangsúlyosan indiai, csak éppen annyira, hogy megállapítható legyen: a fûszerezés eltér a megszokottaktól, azaz nem magyaros, de nem is olaszos, sem pedig kínai. Bár ez utóbbi nemzet ételei az én konyhámból eddig valahogy kimaradtak.
Szóval ez a kicsit indiai ízû husika lett a vasárnapi ebédünk, és nem is hittem volna, hogy ennyire finom lesz.
Ebben a vad melegben kifejezzen jó, ha nem a sütõben, hanem serpenyõben készül az étel. :)






Hozzávalók 4 személyre:

Serpenyõs csirkecombhoz:
4 egész csirkecomb
25 dkg tejföl
1 fej lila hagyma
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 g goa masala fûszerkeverék
1 csapott tk. morzsolt oregánó

teljes kiõrlésû búzaliszt
4 ek. olívaolaj
1 púpozott ek. mangalicazsír

Körethez:
35 dkg barna és vadrizs vegyesen
1 tk. curry

2 ek. folyékony kókuszolaj

elkészítés:

  1. A megmosott, szárazra törölt csirkecombokat az ízületnél kettévágjuk és lebõrözzük.
  2. A húsok felületét hosszában 2-3 helyen bemetsszük, mindkét oldalukon enyhén sózzuk és beszórjuk a fûszerkeverékkel. Negyedórát állni hagyjuk.
  3. A combokat lisztbe forgatjuk, a felforrósított zsíron hirtelen kisütjük, majd minden darabot megmártjuk a zúzott fokhagymával, oregánóval, olívaolajjal elkevert tejfölben. Tálba tesszük, és lefedve néhány órát hûtõben érleljük.
  4. A körethez az átmosott rizst 1 evõkanál kókuszolajon kissé megpirítjuk, felöntjük kétszeres mennyiségû vízzel, nagy lángon felforraljuk, majd félig lefedve, kis lángon puhára fõzzük.
  5. A kész rizst a felforrósított 1 evõkanálnyi kókuszolajon megfuttatjuk, miközben curryval és sóval ízesítjük. Melegen tartjuk.
  6. A hagymákat félbevágjuk, vékonyra szeljük, a paprikát felaprítjuk, és a visszamaradt zsíron megdinszteljük.
  7. Rátesszük a bepácolt húst, és lefedve, közepes lángon kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Közben többször fordítunk rajtuk.
  8. Ezután fedõ nélkül addig sütjük, amíg a hús egy kis pírt nem kap. A rizzsel együtt azonnal tálaljuk, és fogyasztáskor meglocsoljuk pár csepp citromlével.
A goa masala összetevõi: fûszerpaprika, fokhagyma, koriander, római kömény, gyömbér, csili, fekete bors, kardamom, édeskömény, szegfûszeg, fahéj, szerecsendió














Folytats a blogon ... suniskanal.blogspot.com/2017/07/india...

sponsored links

Keres?s