Indiai húsgombócok édes currys mártásban

2017-09-04

sponsored links

Nagyon-nagyon szeretjük az indiai ízeket és emiatt gyakran esik a választás hasonló ételekre. A koriander, a római kömény, a curry vagy a masalák mindig jöhetnek. Enyhén csípõsen szeretjük, de aki bírja tehet bele rendesen chilit.










Indiai húsgombócok édes currys mártásban
Hozzávalók 4 személy részére:
70 dkg darálthús
1 teáskanál õrölt koriander
1 teáskanál õrölt római kömény
1 kávéskanál õrölt gyömbér
1 kávéskanál õrölt fahéj
1/2 kávéskanál õrölt szegfûszeg
2 evõkanál joghurt
3 evõkanál zsemlemorzsa

cayenne bors
3-4 evõkanál olaj

a mártáshoz:
1 vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 teáskanál garam masala
2 teáskanál édes curry
2 konzerv darabolt paradicsom
víz
olaj

a körethez:
basmati rizs
naan lepény

Elkészítés:
A darálthúshoz adjuk a fûszereket, a joghurtot, a zsemlemorzsát és végül ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Jól összedolgozzuk, gombócokat formálunk, majd forró olajban körbe pirítjuk és kiszedjük papírtörlõre.
A kétféle hagymát megpucoljuk, apróra daraboljuk és a visszamaradt zsiradékon megdinszetljük. Elkeverjük a masalát és a curryt, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Miután felforrt, belehelyezzük a húsgombócakt és lefedve alacsony lángon egy órát fõzzük.
Fõtt basmati rizzsel és naan lepénnyel tálaljuk.







Folytats a blogon ... koskacukor.blogspot.com/2017/09/india...

sponsored links

Keres?s