Indiai csirkemell édesburgonyával
sponsored links
Éppen indai csirkét tervezek holnapra és eszembe jutott, hogy korábban készült már nálunk egy hasonló édesburgonyával. Most sütök mellé naan kenyeret, valahogy ez nálunk általában elmaradhatatlan, de, ha nincs idõ rá rizzsel is kínálhatjuk.
Indiai csirkemell édesburgonyával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
30 dkg édesburgonya
4 evõkanál olívaolaj
3-4 dl sûrû paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 cm friss gyömbér
2 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
1/2 tk. koriander
1/2 tk. õrölt római kömény
1 kávéskanál cayenne bors
só
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és a csirkemellel együtt felkockázzuk. A kétféle hagymát és a gyömbért megpucoljuk, feldaraboljuk, a gyömbért lereszeljük és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Végül beletesszük az édesburgonyát, fûszerezzük és felöntjük paradicsomlével. Készre fõzzük, joghurttal és barna rizzsel tálaljuk.
Indiai csirkemell édesburgonyával
Hozzávalók (4 személy részére):
80 dkg csirkemellfilé
30 dkg édesburgonya
4 evõkanál olívaolaj
3-4 dl sûrû paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 cm friss gyömbér
2 tk. garam masala
1 tk. kurkuma
1/2 tk. koriander
1/2 tk. õrölt római kömény
1 kávéskanál cayenne bors
só
Elkészítés:
Az édesburgonyát meghámozzuk és a csirkemellel együtt felkockázzuk. A kétféle hagymát és a gyömbért megpucoljuk, feldaraboljuk, a gyömbért lereszeljük és olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst és fehéredésig pirítjuk. Végül beletesszük az édesburgonyát, fûszerezzük és felöntjük paradicsomlével. Készre fõzzük, joghurttal és barna rizzsel tálaljuk.