In memoriam Keith Floyd: marokkói nyúlragu - slowcook version

2011-10-12

sponsored links

 Nem mondom, hogy Marokkóról az embernek rögtön a nyúl, vagy Keith Floyd jut eszébe, nekem ez utóbbi viszont annál inkább. Az iszákos brit sztárszakács, aki a 90-es években körbejárta és végig fõzte a fél világot lobogó hajával és ipari méretû vasserpenyõivel. A következõ recept egy újabb tisztelgés a nagy öreg elõtt, aki miatt még a világ legunalmasabb országairól is szórakoztató útifilmek készültek. A marokkói rész is ilyen volt, ezt az epizódot a "Floyd around the Med" mediterrán sorozat részeként adták a Spektrumon nyilván a megfelelõ magyar fordításban. Floydot a stáb szokás szerint kitette egy falu fõterének a közepére egy asztallal és egy palackos mobil gázfõzõvel, ahol õ kellõ mennyiségû helyi vagy import pia elfogyasztása után nekiállt fõzõcskézni. A marokkói részben is így tett, ha jól emlékszem még kecskéket is eltereltek mellette a felvétel során. (Sajnos az epizód már csak VHS-en van meg, lejátszó hiányában viszont nem tudtam csekkolni a jelenetet). A lényeg, hogy marokkói csirkeragut készített a helyszínen meglehetõsen fura, bár a marokkói (mór) konyha által gyakran használt összetevõibõl. Az eredeti recept szerint az ételt autentikusan marokkói kúpos tetejû agyagedényben (tadzsinban) kéne elkészíteni, de én ezt a célnak megfelelõ fedeles slow-cooker ...


Folytats a blogon ... topliszt.blog.hu/2011/10/12/marokkoi_...

sponsored links

Keres?s