In Black
sponsored links
Kis termetû, szemüveges, fekete bogár-szerû lénnyel beszélgetek egy messzi-messzi étteremben.
"Nem furcsállod, hogy annak ellenére, hogy minden az emberek tudják, hogy a csoki ízét befolyásolja, hogy a kakaóbab hol termett, mégis agyoncukrozzák, hogy meg se érezzék az ízét?"- mondja a lény, miközben kibontom a Meybona Origin Kongó étcsokimat. Aztán szórakozottan a porcelán sószóró felé nyúl, és kiharap belõle egy darabot. "Tessék, ebben például kifejezetten érezni a kaolint, és ez éppen jól van így." - kommentálja és csámcsog.
Nem figyelek, mert a leköt a csomagolás: vastag sötétbarna papír, rajta világosbarna elefántsziluett, két akáciával a háttérben. A kakaóbab pontos származási helyét földrajzi fokokkal jelzik a csomagolás tetején. Afrika adja a világ kakaóbab-termesztésének csaknem 70%-át, mégpedig döntõen a kontinens keleti része. Kongó még a tavalyi statisztikák szerint is benne van a top20 legtöbb kakaótermelõ országban. A csomagolás szerint a keserûséget ábrázoló foktáblázatban ez a csoki közepes értéket ér el: 5-bõl 3-as, vagyis nem számíthatok túl édesre.
Mondd, ideadnád azt a csészealjat? - kérdezi az idegen, és látszik, hogy alig bírja kivárni, míg elé nem tolom: azonnal ...