Imádott kenyerünk....

2013-01-11

sponsored links


Az esetek többségében itthon sütöm a kenyeret,péksütit.Magamnak...mert a férjem csak a fehér kenyeret hajlandó megenni...de itthon nincs és nem is lesz fehér liszt.
Mikor elkezdtem használni a szénhidrát csökkentett liszteket illetve a lenmaglisztet,lenmagpelyhet és különféle liszteket,pelyheket,egészséges alapanyagokat akkor elég sokat kísérleteztem.Sokszor voltak ehetetlen kenyerek,de nem is ehetetlennek mondanám hanem inkább furcsának.Mindig megszárítottam és morzsának kíváló volt.
Aztán végül megtaláltam azt az arányt amivel jó kis kenyerek készülnek.Különféle magokkal,lisztekkel szoktam variálni.
Van mikor direkt azért sütöm,hogy utána morzsát készítsek belõle.Reggelire általában 1 szeletet eszem belõle és teljesen jól lakok.Sok a rost benne,finom,ízletes,egészséges.
Különféle fûszerekkel is változatossá tehetitek.
Nagyon szeretem a DW 1 kg,5 kg-os kiszerelésben kapható Sütõlisztet.Minden szuper belõle.

Hozzávalók:
5 dkg élesztõ
5 dkg lenmagpehely
3 ek búzacsira
35 dkg DW sütõliszt ...

Folytats a blogon ... www.edesenegeszsegesen.hu/2013/01/ima...

sponsored links

Keres?s