Ilyet még nem ettél: csokoládés bacon
sponsored links
Az édességek új dimenzióba való helyezése szülhette ezt a ?hááááááááááááááááát?.mondjuk úgy: édességet.
Ahogy meghallod a nevét egyszerûen vagy elkezdesz szakadni a röhögéstõl, mert átverést gyanítasz, vagy egybõl lehülyézed azt aki ezt kiejtette a száján, és nézel bambán, honnan is jönnek neki ilyenek.
Aztán kipróbálod és magad is rácsodálkozol: FINOM!
Apával egyöntetûen megállapítottuk, hogy ez bizony FINOM!
És miért is csodálkoznánk, hogy valakinek a fejébõl kipattant ennek az ötlete, amikor a gourmanok gulyásleves fagyit esznek meg mit tudom én.
Az édes dolgok sóssal való párosítása bizony nem új keletû (én pl. imádom a csokiba mártott sós ropit, vagy az egyébként fûszeres édesburgonya krémlevest zöld dió feltéttel) na de, hogy valaki az édeset kimondottan szalonnával párosítsa? na az nem tudom, milyen gyökerekkel rendelkezik.
Elkészítése egyébként roppant egyszerû, de a szkeptikusoknak képekkel illusztrálom a folyamatot, bizony tényleg megcsináltam és 1 perc alatt be is toltuk pociba!
Kezdésnek végy egy csomag bacon szalonnát. Én premium bacont vettem (Az nagyon finom!), de csak olyat kaptam, amiben csupán 6 db volt, de úgyis csak hárommal mertem kísérletezni elsõ körben.
Tehát a bacont száraz serpenyõben mindkét oldalán süsd meg.
Papírtörlõvel itasd le a felesleges zsírt és hagyd kihûlni.
Igyekezz a családtagok kezére csapkodni, hogy ne falják fel a csokizásra váró példányokat, mert a legtöbb korgó gyomrú húsevõ egyén bizony a szalonna sült illatára belibeg a konyhába.
Olvassz meg egy kevés étcsokit. 3 baconhöz elég szerintem 100 gramm csoki.
Olyan 65-70 grammot olvassz meg, majd a gõzrõl levéve a maradék 30-35 grammot keverd el benne teljesen simára.
Jó ha temperálod, mindegy, hogy beoltós módszerrel, vagy hagyományos temperálással teszed.
Ha ropog a csoki a szalonnán?hmmm?.
Ahogy kész a csoki és a bacon is kihûlt, megmártod benne, majd kiemelve sütõpapírra teszed.
Tedd a csokizott fincsiséget a hûtõbe, míg megdermed a csoki, aztán tálalhatod is.
Varrtam neki guszta kis sütõpapír zacsit!
Még mindig kételkedtek abban, hogy finom!?
Én erre csak azt tudom mondani, hogy tudom ez egy megosztó édesség már elsõ hallásra is. Viszont aki szereti az édes-sós párosítást, az tesztelje le egy csíkkal. Az nem nagy befektetés.
Vendégvárónak is beadagolnám egyszer?kíváncsi lennék a reakciókra, kinél mit vált ki. És már van is egy tervem erre nézve.
Kalandra fel fiúk-lányok, tessék megismerni új ízeket!
Karamellizált fehér csokoládé és saját készítésû dobozka
Csokoládélikõr
Csokoládés máktorta Zila formában
Toszkán csokoládétorta
Csokoládés pink torta
Ahogy meghallod a nevét egyszerûen vagy elkezdesz szakadni a röhögéstõl, mert átverést gyanítasz, vagy egybõl lehülyézed azt aki ezt kiejtette a száján, és nézel bambán, honnan is jönnek neki ilyenek.
Aztán kipróbálod és magad is rácsodálkozol: FINOM!
Apával egyöntetûen megállapítottuk, hogy ez bizony FINOM!
És miért is csodálkoznánk, hogy valakinek a fejébõl kipattant ennek az ötlete, amikor a gourmanok gulyásleves fagyit esznek meg mit tudom én.
Az édes dolgok sóssal való párosítása bizony nem új keletû (én pl. imádom a csokiba mártott sós ropit, vagy az egyébként fûszeres édesburgonya krémlevest zöld dió feltéttel) na de, hogy valaki az édeset kimondottan szalonnával párosítsa? na az nem tudom, milyen gyökerekkel rendelkezik.
Elkészítése egyébként roppant egyszerû, de a szkeptikusoknak képekkel illusztrálom a folyamatot, bizony tényleg megcsináltam és 1 perc alatt be is toltuk pociba!
Kezdésnek végy egy csomag bacon szalonnát. Én premium bacont vettem (Az nagyon finom!), de csak olyat kaptam, amiben csupán 6 db volt, de úgyis csak hárommal mertem kísérletezni elsõ körben.
Tehát a bacont száraz serpenyõben mindkét oldalán süsd meg.
Papírtörlõvel itasd le a felesleges zsírt és hagyd kihûlni.
Igyekezz a családtagok kezére csapkodni, hogy ne falják fel a csokizásra váró példányokat, mert a legtöbb korgó gyomrú húsevõ egyén bizony a szalonna sült illatára belibeg a konyhába.
Olvassz meg egy kevés étcsokit. 3 baconhöz elég szerintem 100 gramm csoki.
Olyan 65-70 grammot olvassz meg, majd a gõzrõl levéve a maradék 30-35 grammot keverd el benne teljesen simára.
Jó ha temperálod, mindegy, hogy beoltós módszerrel, vagy hagyományos temperálással teszed.
Ha ropog a csoki a szalonnán?hmmm?.
Ahogy kész a csoki és a bacon is kihûlt, megmártod benne, majd kiemelve sütõpapírra teszed.
Tedd a csokizott fincsiséget a hûtõbe, míg megdermed a csoki, aztán tálalhatod is.
Varrtam neki guszta kis sütõpapír zacsit!
Még mindig kételkedtek abban, hogy finom!?
Én erre csak azt tudom mondani, hogy tudom ez egy megosztó édesség már elsõ hallásra is. Viszont aki szereti az édes-sós párosítást, az tesztelje le egy csíkkal. Az nem nagy befektetés.
Vendégvárónak is beadagolnám egyszer?kíváncsi lennék a reakciókra, kinél mit vált ki. És már van is egy tervem erre nézve.
Kalandra fel fiúk-lányok, tessék megismerni új ízeket!
Ezeket is kedvelnéd:
Karamellizált fehér csokoládé és saját készítésû dobozka
Csokoládélikõr
Csokoládés máktorta Zila formában
Toszkán csokoládétorta
Csokoládés pink torta