Ilyent sem ettem még

2014-02-02

sponsored links



Sokszor láttam már, szimpatikus is volt, de
eddig még csak fagyasztott zöldségkeverékben találkoztam vele. Tegnap amikor beugrottam a zöldségeshez a megrendelt batátámért (sajnos, felénk ez is, inkább rendelésre megy, ha haverod a zöldséges), amikor is rám mosolygott a Pagoda vagy Romanesco karfiol.
Pagoda karfiol származását illetõleg, valószínûleg Kína, erre utalhat a pagoda név, ugyanakkor a romanesco, pedig a római eredetet tükrözhet. A 16.században már megemlítik az olasz receptúrák. Végül is a karfiol és a brokkoli keresztezésébõl alakult ki; van ahol Romanesco brokkolinak nevezik. Íze lágyabb, krémesebb;  sok benne az A-, és C-vitamin, a vas és a cink; kalória szegény.
Lényeg a lényeg finom és mutatós!  

 ÉDESBURGONYÁVAL
    TÖLTÖTT SERTÉSKARAJ, 
       EXLUZÍV ZÖLDKÖRETTEL
Hozzávalók:
60 dkg sertéskaraj
30 dkg édesburgonya azaz batáta
1 db pagoda karfiol (romanesco)
1 cs. retek ...

Folytats a blogon ... orultenjoetelek.blogspot.com/2014/02/...

sponsored links

Keres?s