Illatterápia a konyhából
sponsored links
Fotó: Szirmai Júlia
Undok hideg, hóvihar, csúnya mínuszok, vagy latyak, rocogó kavicsok az elõszobában (hogy mennyi fér belõle egy jól kialakított cipõtalpba!), munkahelyi és iskolai bosszúságok, és még sorolhatnám a téli megpróbáltatásokat, melyek kicsit és nagyot érnek, érhetnek mostanában. Én mindezek a lakáson túli részébõl ezen a héten kimaradok, mert síszünet van az iskolámban, így itthon pihengetve várom haza a havas csatából megtérõ családtagokat. Hogy a várakozás ne legyen haszontalan, búfelejtõ buktát sütöttem nekik (és magamnak), méghozzá almás buktát. Úgy gondoltam, az édes párákat lehelõ süteményt eszegetve könnyedén felejthetõ a kinti zordon idõ. Meg persze merõ önzésbõl: jó látni a felderülõ képüket, amikor az ajtón belépve megérzik a fahéjillatot. Ha valaki ki akarja próbálni ezt a konyhai aromaterápiát, annak a következõ receptet ajánlom.
Undok hideg, hóvihar, csúnya mínuszok, vagy latyak, rocogó kavicsok az elõszobában (hogy mennyi fér belõle egy jól kialakított cipõtalpba!), munkahelyi és iskolai bosszúságok, és még sorolhatnám a téli megpróbáltatásokat, melyek kicsit és nagyot érnek, érhetnek mostanában. Én mindezek a lakáson túli részébõl ezen a héten kimaradok, mert síszünet van az iskolámban, így itthon pihengetve várom haza a havas csatából megtérõ családtagokat. Hogy a várakozás ne legyen haszontalan, búfelejtõ buktát sütöttem nekik (és magamnak), méghozzá almás buktát. Úgy gondoltam, az édes párákat lehelõ süteményt eszegetve könnyedén felejthetõ a kinti zordon idõ. Meg persze merõ önzésbõl: jó látni a felderülõ képüket, amikor az ajtón belépve megérzik a fahéjillatot. Ha valaki ki akarja próbálni ezt a konyhai aromaterápiát, annak a következõ receptet ajánlom.
ALMÁS BUKTA
Hozzávalók:
a tésztához: 3 dkg élesztõ, 3 dl tej, 5 dkg cukor, 50 dkg liszt (lehet fele-fele arányban finomliszt és rétesliszt, de csak finomlisztbõl is készíthetõ), 2 tojássárgája, 10 dkg vaj vagy margarin, só
a töltelékhez: ...