Illatozó forró habos tej!
sponsored links
Molnár Ági megint rávezetett valami újra. Egy angol cikket linkelt be az oldalára, amit még én is le tudtam fordítani nagyjából, csekélyke idegennyelvi tudásommal.
Annyira megtetszett, hogy nekifogtam este és hipp-hopp elkészítettem.
Hozzávalók:
1 liter házi tej (vagy 3,5 %-os bolti)
2 evõkanál méz
fél vaníliarúd
2 evõkanál frissen reszelt gyömbér
fahéj
Mindössze annyi a tennivalónk, hogy a tejet felforraljuk , beletesszük a felhasított vaníliarudat, a mézet és a gyömbért. Kicsit összeforraljuk, és ennyi. Kiporciózás elõtt le lehet szûrni, de én a gyömbérdarabkákkal ittam. Szeretem érezni azt a kicsit csípõs,fanyar ízét. Tetejét meginthetjük fahéjjal a még varázslatosabb ízhatás kedvéért.
Én még kis vaníliát is tekertem a fûszerõrlõmmel rá.
Kiváló immunerõsítõ, ahogy már ezt írtam a gyömbérrõl.