Illatos sültcsirke hercegnõburgonyával
sponsored links
Egy újabb régi receptet vettem elõ. Elõször olyan tíz évvel ezelõtt süthettem, és néha-néha elõkerül. Azért nem sûrûn, mert egy igazi illat-és ízbomba, valahogy nem lehet beleilleszteni a mindennapi konyhába. Az olyan lenne, mintha mindíg karácsonyi ételeket ennénk. Ez az a tipikus maximium kétszer-háromszor egy évben megcsinálom étel, és inkább azokon a napokon érvényesül, amikor már beköszönt a hidegebb, ködös, napszegényebb idõszak. Talán azért, mert ilyenkor jobban kívánja az ember a teltebb, fûszeresebb ízeket, illatokat. Inkább üdítõ, annak ellenére, hogy hús krumplival menü, talán az almának és a bornak köszönhetõen. Én itt csak egy fél csirkét készítettem, de aki egy egészet (én akkor egymásnak háttal sütöm a feleket), az számoljon mindenbõl (krumpliból is) dupla mennyiségre. Pláne, mert a hercegnõ burgonya igencsak eteti magát. Idõben akkor járunk a legjobban, ha elõbb a köretet készítjük el, és ha kész a csirke, visszatesszük a sütõbe átfmelegíteni pár percre.
Hozzávalók: ...