Illatos, színes, gyümölcsös ecetek Tokaji borecetbõl
sponsored links
Az eceteket akkor fedeztem fel ismét, amikor néhány éve hirtelen felindulásból készítettem egy csomó gyümölcsös ecetet. Volt epres, málnás, barackos, fügés. Kísérletnek szántam, és magam is meglepõdtem, hogy az ecet mennyire átvette a gyümölcsök illatát és zamatát. A legegyszerûbb salátát is elképesztõen feldobja, a legzordabb téli napokon is segít felidézni a nyár illatát.
A gyümölcsös eceteket fel lehet használni csatnik készítésénél, vagy vegyes zöldség-gyümölcs salátáknál is. Nagyon finom édes-savanyú gyümölcsöket készíthetünk, amelyeket majd húsok mellé kínálhatunk, ha egy kevés cukorral tompítjuk az ecet savanyúságát, és több gyümölcsöt teszünk bele. Ahhoz képest, hogy évekig egyáltalán nem használtam semmilyen ecetet, egy egész világ nyílt meg elõttem hirtelen.
Nekem a kedvencem a málnás és az aszalt paradicsomos lett, de...