Illatos szilvás rétes
sponsored links
Most pedig következzen a rétes készítése lépésrõl lépésre...:) Nem, ennyire lelkes még nem vagyok, talán majd egyszer:D Nagyon szeretem a réteseket, legyen sós vagy édes, reggelire vagy ebéd után, teljesen mindegy, csak finom legyen! Szerencsére, manapság gyakrabban kerülhet az asztalra, hisz elég jó minõségû réteslapokat lehet kapni, (bár már készítettem leveles vajas tésztából is) így csak a tölteléket kell elkészíteni, ami ízlésünk szerint, szinte bármi lehet. A hagyományos mákos, túrós rétesek mellett nagy kedvencem a káposztás, a rizses, pudingos illetve a túrós-gyümölcsös rétes is. Most szilvás rétest készítettem, a töltelékbe került még fahéj, szegfûszeg és egy kis gyömbér is. Isteni illata volt miközben sült, így nem véletlen, hogy eszembe jutott egy újságcikk, amit kezdõ konyhatündéreknek, illetve fõzni nem tudó hölgyeknek ajánlottak. A cikk írójának pasifogó biztos tanácsa a következõ: ha randi elõtt értünk jön szívünk választottja, elõtte forraljunk tejet, vaníliás cukorral és fahéjjal, így finom süti illat lengi majd be a lakást, amibõl arra a következtetésre fog jutni lovagunk, hogy bizony házias és feleségnek való hölgyet sikerült kifognia.:) Akkor is jót nevettem az írás elolvasása után, mert nem hiszem, hogy ilyen egyszerû lenne. Egy idõ után biztos gyanússá válna, hogy ugyan süti illat van, de a sütemény mindig elfogyott:D
Ennek a rétesnek az elkészítése viszont majdnem olyan egyszerû, mint tejet forralni, így kezdõ konyhatündéreknek én inkább ezt a receptet adnám ,,jó tanácsként".:)
Illatos szilvás rétes (2 rúd réteshez)
Illatos szilvás rétes (2 rúd réteshez)
Hozzávalók: