Illatos kínai kel
sponsored links
Igazi gyorsétel, a tésztát tovább tart kifõzni, mint a mártást elkészíteni...
Kellemesen lágy, de a kínai kel és a shiitake gomba miatt karakteres íz, nálunk nagy kedvenc.
ILLATOS KÍNAI KEL 4 személyre
25 dkg kínai kel
25 dkg zöldborsó
8-10 apró shiitake gomba
3-4 falüle gomba
3 gerezd fokhagyma
2-3 cm chili
1-2 evõkanál olívaolaj (extra szûz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
1 evõkanál étkezési keményítõ
Praktikák:
- lehet még bele tenni fehér és barna csiperke gombát is, nagyon jól illik hozzá
- olívaolaj helyett szezámolajat is használhatunk
- ha túl sûrû, adjunk hozzá még vizet, kissé sûrûsödik, ahogy hûl
Kellemesen lágy, de a kínai kel és a shiitake gomba miatt karakteres íz, nálunk nagy kedvenc.
ILLATOS KÍNAI KEL 4 személyre
25 dkg kínai kel
25 dkg zöldborsó
8-10 apró shiitake gomba
3-4 falüle gomba
3 gerezd fokhagyma
2-3 cm chili
1-2 evõkanál olívaolaj (extra szûz)
só (természetes, nem finomított)
tört bors
1 evõkanál étkezési keményítõ
1. tisztítsuk meg a zöldségeket, a kínai kelt szeljük 1-1,5 cm vastagra, a gombákat aprítsuk, a fokhagymát és a chilit vágjuk apróra
2. az olívaolajon pirítsuk meg a fokhagymát és a chilit, majd adjuk hozzá a felaprított kínai kelt, a gombákat és a borsót, sózzuk, borsozzuk
3. pároljuk, amíg egy kissé összeesik a káposzta, majd öntsük fel annyi vízzel, hogy félig ellepje
4. keverjük ki a keményítõt 2 evõkanál vízzel, majd, ha forr a zöldségek alatt a lé, akkor adjuk hozzá a keményítõs vizet és folyamatos keverés mellett forraljuk össze
5. fõtt tésztával, vagy rizzsel tálaljuk
Praktikák:
- lehet még bele tenni fehér és barna csiperke gombát is, nagyon jól illik hozzá
- olívaolaj helyett szezámolajat is használhatunk
- ha túl sûrû, adjunk hozzá még vizet, kissé sûrûsödik, ahogy hûl
Napi útmutató: "A bennünk felmerült gondolatokért nem vagyunk felelõsek, csak azért, ahogyan bánunk velük." Anselm Grün