Illatos- habcsókos rózsakalács
sponsored links
Tegnap este a földeáki Kávéházi Esték vendége lehettem. Arra kértek, hogy meséljek egy kicsit arról, hogy miért kezdtem blogot írni, miért pont a kenyérsütésrõl írok, honnan jönnek a receptek, ötletek, stb... természetesen kóstolót is vittem, hogy hitelesebb legyek, ne csak a levegõbe beszéljek. Már elõzõ este kezdtem a sütést, amikor is egy rozskovászos tönkölykenyeret állítottam össze, majd megformázva, kelesztõkosárban betettem a hûtõbe, másnap reggel csak ki kellett sütni.
Sütöttem még egy fehér kenyeret is, a jól beváltat, ami a mi mindennapi kenyerünk. Vittem csokis-áfonyás bagetteket, egy pesztós kenyeret, ami ennek a spenótos-ricottás kenyérnek a mintájára készült és sütöttem még egy sokmagvas árpalisztes formakenyeret is. Aztán arra gondoltam, hogy kellene valami kalácsféleséget is vinni. Valami izgalmasat, ami nem csak egy egyszerû fonott kalács.
Aki most arra gondol, hogy tutira a levendula jutott eszembe elõször, az nyert. Igen, a levendulás ízvilágot mindenképpen szerettem volna megmutatni. Volt még egy meyer citromom is, és találtam a kosárban egy szem árva narancsot, így az illatos kalács már nem is volt kérdés. csokilencsével gondoltam, de azután eszembe jutott, hogy a habcsókos kalács igazi különlegesség, az én nagy kedvencem, így azzal variáltam össze.
Csak egy hiba volt, a kalács kevés lett, még legalább kettõ-három kellett volna...
Hozzávalók: ...