ILLATOS CSIRKE, HÉTFÛSZERREL

2014-02-17

sponsored links

Egy finom vacsora illatos, fûszeres csirkével?   Igen, mert percek alatt elkészül, és az illata............

A kinai hétfüszerkeverék a következõket tartalmazza:
  - fahéj
- csillagánizs
- szegfûszeg
- édeskömény
- szecsuáni bors
- gyömbér
- kardamom





Hozzávalók 2 személyre

1 nagyobb csirkemell
1 csokor újhagyma
1 db chili  vagy erõs paprika
1 fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
2 kisebb cukini
 1 kiskanal reszelt gyömbér 
2 fokhagyma
1 teáskanál kinai hétfûszer




Elkészités:

A csirkemellet vékony kicsi szeletekre vágjuk. Az újhagymát kissé ferdén vágjuk fel a zöldjével együtt.
A sárgarépát és a cukinit elõbb lapokra majd vékonyra  kb. ceruzavastagságura vágjuk. A chilit vagy paprikát felkarikázzuk, elõtte a magját eltávolitjuk, a paprika ereit attól függõen vegyük ki vagy hagyjuk a helyén , hogy mennyire szeretjük a csipös izeket.

A csikokra vágott csirkét tegyük wokba vagy serpenyõbe kis olajjal és piritsuk, amig fehérré nem válik a hús,  locsoljuk meg kevés szójaszósszal. Külön edényben pároljuk meg a sárgarépát kis vizben.
Az elõsütött csirkéhez adjuk hozzá a zöldeket, a gyömbért, a szétnyomott fokhagymát, az összevágott újhagymát, paprikát és az elõzõleg megpárolt sárgarépát és addig piritsuk, amig a zöldség üvegszerû lesz. Adjuk hozzá egy teáskanálnyi hétfûszert, ( ajánlatos apránként hozzáadni, és közben megkóstolni)  melegitsük  jól össze, ha szükséges  még sózzuk meg, és már tálalhatjuk  is ezt a pompásan illatozó finomságot.




Folytats a blogon ... lucullusi.blogspot.com/2014/02/illato...

sponsored links

Keres?s