ILLATOS CSIRKE, HÉTFÛSZERREL
sponsored links
Egy finom vacsora illatos, fûszeres csirkével? Igen, mert percek alatt elkészül, és az illata............
A kinai hétfüszerkeverék a következõket tartalmazza:
- fahéj
- csillagánizs
- szegfûszeg
- édeskömény
- szecsuáni bors
- gyömbér
- kardamom
- csillagánizs
- szegfûszeg
- édeskömény
- szecsuáni bors
- gyömbér
- kardamom
Hozzávalók 2 személyre
1 nagyobb csirkemell
1 csokor újhagyma
1 db chili vagy erõs paprika
1 fej hagyma
1 nagyobb sárgarépa
2 kisebb cukini
1 kiskanal reszelt gyömbér
2 fokhagyma
1 teáskanál kinai hétfûszer
Elkészités:
A csirkemellet vékony kicsi szeletekre vágjuk. Az újhagymát kissé ferdén vágjuk fel a zöldjével együtt.
A sárgarépát és a cukinit elõbb lapokra majd vékonyra kb. ceruzavastagságura vágjuk. A chilit vagy paprikát felkarikázzuk, elõtte a magját eltávolitjuk, a paprika ereit attól függõen vegyük ki vagy hagyjuk a helyén , hogy mennyire szeretjük a csipös izeket.
A csikokra vágott csirkét tegyük wokba vagy serpenyõbe kis olajjal és piritsuk, amig fehérré nem válik a hús, locsoljuk meg kevés szójaszósszal. Külön edényben pároljuk meg a sárgarépát kis vizben.
Az elõsütött csirkéhez adjuk hozzá a zöldeket, a gyömbért, a szétnyomott fokhagymát, az összevágott újhagymát, paprikát és az elõzõleg megpárolt sárgarépát és addig piritsuk, amig a zöldség üvegszerû lesz. Adjuk hozzá egy teáskanálnyi hétfûszert, ( ajánlatos apránként hozzáadni, és közben megkóstolni) melegitsük jól össze, ha szükséges még sózzuk meg, és már tálalhatjuk is ezt a pompásan illatozó finomságot.