Il concerto del gusto dell'Oro di Ramandolo 2012. december 3. Nimis (UD) - Olaszország
sponsored links
Biztos olvastátok néhányan, hogy az elmúlt hetekben részt vettem egy receptversenyen, amit a Consorzio Friuli-Venezia-Giulia Via Dei Sapori hirdetett meg. A tavalyi fordulót megnyertem (errõl itt írtam), és bár nagyon szerettem volna ismét dobogós helyre kerülni, arra, hogy ismét az elsõ helyen végzek - igaz, most másodmagammal - egyáltalán nem számítottam. A feladat a következõ volt: ramandolo borhoz kellett ételt kitalálni - lehetõleg sós fogást.
A versenyre több ételt is készítettem:
Végül a libamáj nyalókával neveztem, és nyertem holtversenyben Luisa Loszach-kal, aki ramandoloban párolt marcundelát készített sült hagymával és burgonyapürével. (A marcundela a mi hurkánkhoz hasonló, belsõségek felhasználásával készült, recehájba töltött tradicionális friulán termék, amit ma már csak nagyon kevés hentes készít.)
Többen is kérdezték, hogy mi volt a fõnyeremény. Íme: A Walter Filiputti által írt I solisti del gusto címû könyv - ami ugyan ...