II. Nemzeti Gulyás nap és hortobágyi bio szürkemarha

2011-08-25

sponsored links


Múlt évben nagyon megörültem Csíki Sándor kezdeményezésének, miszerint legyen minden évben egy nap, amikor annyian, ahányan csak tudunk, fõzzük - vagy csak együk - egyikét valamelyik kedvenc, hagyományos, nemzeti ételünknek. Nem a konkrét helyszín a lényeg, éppen mindenki ahol van és szeretné eltölteni ezt a napot, az étel is szabadon választott - lehet gulyás, pörkölt, vagy lecsó - és a társaság is. Mindegy, hogy a város vagy falu fõterén, otthon, vagy kiránduláson, a családdal a barátokkal, vagy az éppen ott és akkor egybegyûltekkel. Ez nem egy rendezvénysorozat vagy fesztivál, hanem a nemzeti ételeinknek szóló bensõséges ünnepnap. Természetesen számos étterem és település szervez ekkor is különbözõ rendezvényeket.

Múlt évben is a kertünket és a bográcsot választottam, társaságnak pedig a családot és közeli barátokat, mert nekem éppen így kerek ez az ünnepnap.

Az elsõ gulyásnapon is szürkemarhából fõztem, demonstrálva azt, hogy ...


Folytats a blogon ... nemvagyokmesterszakacs.blogspot.com/2...

sponsored links

Keres?s