Igazi vaníliás cukor házilag
sponsored links
Ennél egyszerübb dolog a világon nincs! Végy egy rúd vaníliát, kristálycukrot és egy jól záródó üveget. Én egy lekváros üveget használtam (370g). A vaníliát elfeleztem, kikapartam a belsejét, majd a külsö részét feldaraboltam. Az üvegbe töltöttem egy kis cukrot, majd adtam hozzá a kikapart vaníliából és a "héjból". Egy réteg cukrot kanalaztam bele, majd újra jöhet a vanília és így tovább, amíg meg nem telik az üveg. A végén jól összeráztam.
Aki nagyon precíz szeretne lenni, kávédarálón le is darálhatja az egészet, én nem tettem. 1-2 naponta megrázzuk az üveget, hogy ne keménykedjen meg a cukor. Gyorsan átveszi a vanília ízét, de jobb azért legalább 1 hetet várni, mielött el kezdjük használni. Amikor egy evökanállal teszünk a sütinkbe belöle, egyböl utána egy evökanál sima ...