Igazi hungarikum?
sponsored links
A magyar gasztronómia egyik legfinomabb, legkedveltebb étele. A legtöbb magyar konyhán megtalálható. Ha igazi, jó kis magyaros falatokra vágysz, ezt az ételt neked találták ki. Elképesztõ finom, és egyszerûen megunhatatlan? Íme a recpet, ahogyan mi szeretjük?:)
Tejfölös-tejszínes csirkepaprikás/nokedlivel
Hozzávalók:
3 db csirkecomb/alsó-felsõ/kettévágva, az ízületeknél
? ek kókuszzsír
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 db zöldhagyma
10 dkg füstölt bacon szalonna ? apróra vágva, így is lehet kapni -
2 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
1 csipet õrölt kömény
egy csipet só ? szükség szerint
1 kk ételízesítõ
2 ág friss kakukkfû ? vagy szárított ? mk
? mk frissen õrölt durva fekete bors
? zöld erõs paprika
2 csapott ek pirospaprika
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 csapott ek tápióka liszt ? vagy finomliszt
Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk. - ha nem elég a zsiradék tegyünk hozzá egy kis kókuszzsírt -. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, és a fenti fûszerekkel ízesítjük, kb. 5-8 percig pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tûzrõl, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, csak épp hogy szûken ellepje.
Visszatesszük a tûzhelyre, bele tesszük a csirke darabokat. Ha szükséges még sózzuk, és pároljuk.
Ha a csirke megpuhult, - szinte leválik a csontról, akkor jó -, szûrõkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejfölös-tejszínnel, hagyjuk forrásig forrni, ha kész, akkor visszatesszük a húst.
Galuskával vagy akár fõtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza
Tejfölös-tejszínes csirkepaprikás/nokedlivel
Hozzávalók:
3 db csirkecomb/alsó-felsõ/kettévágva, az ízületeknél
? ek kókuszzsír
1 db paprika
1 db paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 db zöldhagyma
10 dkg füstölt bacon szalonna ? apróra vágva, így is lehet kapni -
2 gerezd fokhagyma
Fûszerek:
1 csipet õrölt kömény
egy csipet só ? szükség szerint
1 kk ételízesítõ
2 ág friss kakukkfû ? vagy szárított ? mk
? mk frissen õrölt durva fekete bors
? zöld erõs paprika
2 csapott ek pirospaprika
1 dl tejföl
1 dl tejszín
2 csapott ek tápióka liszt ? vagy finomliszt
Elkészítés:
A csirkét gondosan megtisztítjuk, darabokra vágjuk.
A hagymát meghámozzuk, és apróra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot meghámozzuk és a paprikával együtt felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk. - ha nem elég a zsiradék tegyünk hozzá egy kis kókuszzsírt -. A zsiradékon megdinszteljük a hagymát, rányomjuk a fokhagymát.
Beletesszük a paprikát, paradicsomot, és a fenti fûszerekkel ízesítjük, kb. 5-8 percig pirítjuk. Az edényt lehúzzuk a tûzrõl, elkeverjük benne a pirospaprikát és felöntjük kb. 2-3 dl vízzel, csak épp hogy szûken ellepje.
Visszatesszük a tûzhelyre, bele tesszük a csirke darabokat. Ha szükséges még sózzuk, és pároljuk.
Ha a csirke megpuhult, - szinte leválik a csontról, akkor jó -, szûrõkanállal óvatosan kiszedjük a csirkedarabokat és a levét behabarjuk a liszttel elkevert tejfölös-tejszínnel, hagyjuk forrásig forrni, ha kész, akkor visszatesszük a húst.
Galuskával vagy akár fõtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Klarissza