Igaz vagy hamis
sponsored links
Szombat - bogrács parti.
Indulás - 12 körül vagy 13.15.
Helyszín - dzsumbuj, kerékcsapa, tócsa, romos ház (inkább csak rom).
Infrastruktúra - 0. Na, jó -1.
Tereprendezés - csákány, lapát, döngölés.
Erdõbõl kikukkantó õzek - nem meghívottak.
Törékeny kuszma azaz lábatlan gyík - vigyázz rá! védett; eé.: 10.000 Ft.
Csoda szép vérehulló fecskefû - a romos ház téglái közül kinõve.
Víz, asztal, ülõalkalmatosság - lesz, jönnek a srácok.
Megjöttek - motorfûrész, szekerce, kalapács, ácskapocs, szeg vagy szög.
Tüzelõanyag - ott az erdõ.
Pompás kezdhetünk!
Fõzõkanál - lesz, jönnek a srácok.
Már itt vannak - akkor megyek és hozok.
Pár óra múlva.
Terített, stabil asztal, pad (padok); tarja, csevapcsicsa vagy mics, mititej ki hogy ismeri, saláták, szószok, öntetek, lepénykenyér, pigi, pogi, ropi, sör, bor, pálinka, szörpök több ízben és élõ zene hangosítással.
Én meg szép csendben elbográcsoztam.
Kedves emberek, jó társaság, remek hangulat és még alkotói vénánkat is megremegtettük.
Minden szuper, mi kell még!?
???
Merõkanál!
...
Hát ezt egy alternatív megoldással hidaltuk át (akkor már semmitõl sem riadva) és a leges-legmélyebb tányérral merítettünk.
Szerencsére evõkanál az volt egy ami körbe járt.
Ezen a szép estén ilyen finomságot fõztem barátimnak vagy ilyesmit.
Én nem is tudom; döntsétek el.
ZÖLDSÉGES BOGRÁCSOS
Hozzávalók:
60 dkg sertés lapocka
80 dkg burgonya
30 dkg sárgarépa
20 dkg petrezselyemgyökér
10 dkg kolozsvári szalonna
1 nagy fej vöröshagyma
3 ger. fokhagyma
1 ek. mustár
1 tk. fûszerpaprika
csombor (borsikafû)
rozmaring
bors, só
A vöröshagymát, a szalonnát, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret 1×1 cm-es kockákra daraboljuk és egy kevéske zsiradékon, együtt üvegesre pirítjuk õket. A sertéshúst nagyobb 2-2,5 centis kockákra vágjuk és az alaphoz adjuk, megsózzuk, majd akkor már elvesztette nyers színét és egy kis levet is engedett, meghintjük fûszerpaprikával, borsozzuk, csomborral és rozmaringgal fûszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, hozzáadunk egy evõkanál mustárt, az aprított fokhagymát és pörkölt módjára fõzzük tovább.
Amikor a hús már majdnem megpuhult, beleszórjuk a felkockázott burgonyát, ismét annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje, majd készre fõzzük, utóízesítjük.
Hát, így élünk mi, fent a havasokon :)
Hát, így élünk mi, fent a havasokon :)