Idén nyáron az összes eltevésem meggydzsem és zölddió likõr és befõtt
sponsored links
1./.....mindössze pár kiló meggy, ugyanis tavaly sikerült olyan sok mindent, szinte ipari mennyiségben befõznöm, hogy mindenbõl van még bõven.
Csak a meggylekvárral nem tudok betelni, idén ez a kedvencem.
Pedig a meggymagozásba azt hittem beleõrülök, még egy ilyen borzasztó konyhai tevékenység a világon nincs, mint a magozás. És a körmeim, hetekig tragikusan néztek ki.
De a lekvár utáni vágyakozás azért erõsebb volt, így legyûrtem és a szokott módon cukorral összekeverve egy éjszakát állt, majd zselésítõvel feltúrbózva, a leírás szerint megfõztem, üvegekbe adagoltam, dunsztoltam.
Egy jó adagot a végén tálba tettem és naponta reggelire, vacsorára, uzsonnára, amikor értem, elkenegettem zsemlére, vajaskenyér tetejére, briósra, mikor mire.
Csodás volt csak úgy magában is.
De a friss meggydzsem a zsemlén vagy brióson és a kedvenc pirospöttyös bögrémben a hideg tejjel egyenesen isteni ...