Ibolyáskodás

2014-03-19

sponsored links


Rengeteg ibolya nyílik a kertünkben.

Tavaly lecsúsztam a szezonjáról, de az idén próbálkozom az illat raktározásával.




Készítettem jégkockába zárva....


Akácmézbe süllyesztve......



Porcukorba bújtatva....

Mindhárom verziónál elõször is megmostam az ibolya fejecskéket, és papírtörlõre szedve megszárítgattam.

A jégkockáknál nem volt semmi tennivaló, csak belepakolgattam egy pár virágocskát a tartóba.
Jó lesz majd a frissítõkbe, illetve fagylaltokba is.

A mézes verziónál sem kellett semmi mást csinálnom, csak egy csinos üvegbe belemérni a mézet,
és egy jó nagy kanál virágot hozzáadni.

A cukros változatnál elõször kimértem egy üvegbe a porcukrot, majd kiszórtam egy tálkába, és az
éjjel száradni hagyott virágokat belekevertem.
Rázogatni kell egy pár napig az üveget, és sötét helyen tárolni, hogy ne fakuljon ki a virág.
hogy õ kristálycukorral készítette, remélem azért porcukorral is jó lesz.



Folytats a blogon ... konyha-labor.blogspot.com/2014/03/ibo...

sponsored links

Keres?s