Ibolyáskodás
sponsored links
Rengeteg ibolya nyílik a kertünkben.
Tavaly lecsúsztam a szezonjáról, de az idén próbálkozom az illat raktározásával.
Készítettem jégkockába zárva....
Akácmézbe süllyesztve......
Porcukorba bújtatva....
Mindhárom verziónál elõször is megmostam az ibolya fejecskéket, és papírtörlõre szedve megszárítgattam.
A jégkockáknál nem volt semmi tennivaló, csak belepakolgattam egy pár virágocskát a tartóba.
Jó lesz majd a frissítõkbe, illetve fagylaltokba is.
A mézes verziónál sem kellett semmi mást csinálnom, csak egy csinos üvegbe belemérni a mézet,
és egy jó nagy kanál virágot hozzáadni.
A cukros változatnál elõször kimértem egy üvegbe a porcukrot, majd kiszórtam egy tálkába, és az
éjjel száradni hagyott virágokat belekevertem.
Rázogatni kell egy pár napig az üveget, és sötét helyen tárolni, hogy ne fakuljon ki a virág.
Most olvastam az én földimnél "http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/03/ibolyas-cukor.html
hogy õ kristálycukorral készítette, remélem azért porcukorral is jó lesz.