Ibolyás cseresznyelekvár

2012-05-20

sponsored links


Rajongok az ibolyáért. Az egyik leggyönyörûségesebb kis virág, ráadásul anyukám kertjében rengeteg van. Még az utolsó pillanatban sikerült megszedni a termést és két üveg cseresznyelekvárt ízesítettem vele. Tudom, nem egyszerre terem a cseresznye és virágzik az ibolya, de még volt egy nagy zacskó ropogós cseresznye a fagyasztóban. Frissen nem volt erõs ibolya íze, de remélem a várakozás meghozza majd az eredményét és a lekvárban lévõ cukor kihozza az ibolya finom aromáját.

Hozzávalók (kb. 8 dl lekvárhoz):

600 g kimagozott cseresznye
2 nagy maréknyi ibolyavirág (csak a virág feje)
200 g cukor ...

Folytats a blogon ... katucikonyha.blogspot.com/2012/05/ibo...

sponsored links

Keres?s