Ibolyaszörp
sponsored links
Az ibolyával - már ami a konyhai felhasználását illeti - most kezdek ismerkedni. Korábban azt sem tudtam, hogy ehetõ. Salátákba, tortadíszítésre már kipróbáltam az elmúlt hetekben, de az íze ezekben nem igazán érvényesült, szerettem volna olyan egyértelmû ibolyaízt érezni, amilyen az illata. Most végre sikerült. Itt találtam egy ibolyaszörp receptet és sok más ibolyás finomságot, és mivel sikerült elég sokat szednünk Reginával séta közben (szerencsére a kicsi Flórát sem zavarta különösebben a folyamatos hajolgatás, végig békésen aludt a hátamon a szuper új hordozónkban), gondoltam, kipróbálom én is. A receptet nem követtem pontosan, inkább csak rögtönöztem - nagyon finom és gyönyörû színû szörp lett.
Pontos mennyiséget nem tudok írni, a lényeg az, hogy a virágokat kb. háromszoros mennyiségû vízbe áztattam, gyümölcscukrot tettem elõtte a vízbe. Már pár perc múlva hihetetlen intenzív íze is illata volt az ázatnak. Tettem hozzá kevés citromlét is - ennek hiányában a elveszíti gyönyörû színét. Pár óra múlva ...