Hûsítõ varázslat?
sponsored links
Enni jó, mert jókedvünk lesz, csillapítjuk éhségérzetünket, kielégítjük az ízek iránti igényeinket. Egy ebéd utáni könnyû, mindössze 10 perc alatt elkészíthetõ, hûsítõ diétás finomsággal koronázhatjuk meg a napunkat. Ebben a nagy melegben, igazán jól esik egy ilyen frissítõ, energiát adó kényeztetés?
Epres/túrós-mascarpone krém
Hozzávalók:
40 dkg eper
25 dkg sovány tehéntúró
3 ek édesítõpor ? vagy nyírfacukor
1 kis doboz natúr joghurt
100 g mascarpone
8 ek ásványvíz - ha szükséges
Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belõle egy pár szemet a díszítéshez.
A többit epret, egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük.
Egy tálban a túrót, az édesítõport/vagy cukrot, joghurtot egy robotgéppel jól összekeverjük, hogy lágy krémes állagot kapjunk, ha sûrûbb lenne, egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.
Üvegpohár aljára teszünk az eperpürét, utána a mascarpone-túrós krém és így tovább rétegezzük, amíg megtelik a pohár.
A poharakat fél órára a hûtõbe tesszük, hogy lehûljön a krém.
Kínálásnál, a tetejét csurgassuk meg eperpürével, és díszítjük eperrel.
Jó étvágyat!
Klarissza
Epres/túrós-mascarpone krém
Hozzávalók:
40 dkg eper
25 dkg sovány tehéntúró
3 ek édesítõpor ? vagy nyírfacukor
1 kis doboz natúr joghurt
100 g mascarpone
8 ek ásványvíz - ha szükséges
Elkészítése:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belõle egy pár szemet a díszítéshez.
A többit epret, egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük.
Egy tálban a túrót, az édesítõport/vagy cukrot, joghurtot egy robotgéppel jól összekeverjük, hogy lágy krémes állagot kapjunk, ha sûrûbb lenne, egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.
Üvegpohár aljára teszünk az eperpürét, utána a mascarpone-túrós krém és így tovább rétegezzük, amíg megtelik a pohár.
A poharakat fél órára a hûtõbe tesszük, hogy lehûljön a krém.
Kínálásnál, a tetejét csurgassuk meg eperpürével, és díszítjük eperrel.
Jó étvágyat!
Klarissza