Hûsítõ varázslat?

2014-06-12

sponsored links

Enni jó, mert jókedvünk lesz, csillapítjuk éhségérzetünket, kielégítjük az ízek iránti igényeinket. Egy ebéd utáni könnyû, mindössze 10 perc alatt elkészíthetõ, hûsítõ diétás finomsággal koronázhatjuk meg a napunkat. Ebben a nagy melegben, igazán jól esik egy ilyen frissítõ, energiát adó kényeztetés? :)

Epres túrós mascarpone krém2Epres/túrós-mascarpone krém

Hozzávalók:

40 dkg eper

25 dkg sovány tehéntúró

3 ek  édesítõpor ? vagy nyírfacukor

1 kis doboz natúr joghurt

100 g mascarpone

8 ek  ásványvíz - ha szükséges



Elkészítése:

Az epret megmossuk, megtisztítjuk, félreteszünk belõle egy pár szemet a díszítéshez.

A többit epret, egy turmixgépbe tesszük, és jól összekeverjük.

Epres túrós mascarpone krém1

Egy tálban a túrót, az édesítõport/vagy cukrot, joghurtot egy robotgéppel jól összekeverjük, hogy lágy krémes állagot kapjunk, ha sûrûbb lenne, egy kis ásványvízzel hígíthatjuk.

Epres túrós mascarpone krém3

Üvegpohár aljára teszünk az eperpürét, utána a mascarpone-túrós krém és így tovább rétegezzük, amíg megtelik a pohár.

A poharakat fél órára a hûtõbe tesszük, hogy lehûljön a krém.

Epres túrós mascarpone krém4

Kínálásnál, a tetejét csurgassuk meg eperpürével, és díszítjük eperrel.

Jó étvágyat!

Klarissza


Folytats a blogon ... klarisszafalatozoja.cafeblog.hu/2014/...

sponsored links

Keres?s